Maak uw straat een Kinderstraat

Zwolle – Buiten is er ruimte om te rennen en te fietsen. Je kunt er voetballen, hinkelen, touwtje springen of met je skelter toeren. Buiten valt altijd wel iets te beleven. In de Kinderstraat kunnen Zwolse kinderen dichtbij huis zorgeloos, veilig en vooral vaker buitenspelen.

Vaker buiten spelen? Voordelen van de Kinderstraat: Minstens vier dagen per jaar kunnen kinderen zorgeloos buiten spelen. De kinderstraat-dagen bepaalt u zelf. Op de kinderstraat-dagen kunnen bewoners eventueel activiteiten buiten organiseren. Hoe maakt u van uw straat een Kinderstraat? Zorg voor draagvlak en dien uw aanvraag in via www.zwolle.nl/ kinderstraat of bel 14038 U krijgt borden, spandoeken en afzethekken waarmee u tijdens de kinderstraat-dagen uw straat kunt afzetten. U krijgt een brief om uw buurt te informeren over de kinderstraat- dagen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zijn er ook regelingen waarmee je je straat kindervrij kunt maken? 😛

    Ik ben eigenlijk niet zo’n voorstander voor het compleet afsluiten van straten voor dit soort dingen. Zorg er dan liever voor dat er meer plekken komen voor kinderen om te spelen of voor meer verkeersdrempels in de wijk of zo. Met dit soort regelingen creëer je alleen maar meer overlast.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.