Francine Oomen geeft aftrap voorleesmarathon

Zwolle – Woensdagmiddag 3 oktober organiseert de Bibliotheek Zwolle een voorleesmarathon voor en door kinderen. Schrijfster Francine Oomen geeft de aftrap van de voorleesmarathon in de Bibliotheek Stadshagen, waarna kinderen in alle Zwolse bibliotheekvestigingen het stokje overnemen om zo geld in te zamelen voor My Book Buddy.

Op woensdag 3 oktober is de officiële start van de landelijke Kinderboekenweek. Dit jaar is gekozen voor het thema Hallo wereld! In de Bibliotheek Stadshagen begint de Kinderboekenweek extra feestelijk. Francine Oomen, schrijfster van de Hoe overleef ik… serie, komt voorlezen. Zij is de eerste lezer van de voorleesmarathon voor My Book Buddy. Kinderen kunnen mee doen aan deze voorleesmarathon door zich aan te melden bij de eigen bibliotheekvestiging of door te reserveren op www.bibliotheekzwolle.nl. Op deze website is ook het sponsorformulier te downloaden.

Voor en door kinderen

My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. In bijvoorbeeld Bangladesh, Kenia, Peru en India is dat heel vaak niet mogelijk, omdat er gewoon geen geld is en er dus geen boeken zijn om te lezen. Rondom de Kinderboekenweek worden er diverse acties op touw gezet. Zo verschijnt eind september de nieuwste cd van Kinderen voor Kinderen Hallo wereld!, waarvan een deel van de opbrengst naar My Book Buddy gaat. Ook kinderen die meedoen aan de voorleesmarathon in de bibliotheken van Zwolle helpen My Book Buddy. Dat doen ze door zelf sponsors te zoeken voor hun voorleesoptreden. Hoe meer sponsors zij vinden, hoe meer kinderen in de wereld kunnen (voor)lezen!

Artikel delen: