Jubileumsymposium 100-jarig bestaan Ambelt

Verdieping en vermaak stonden maandag centraal tijdens het jubileumsymposium van de Ambelt. Vandaag vierde de onderwijsinstelling het 100-jarig bestaan met een gevarieerd programma in theater de Spiegel te Zwolle. Cabaret, film en multimediale presentaties wisselden elkaar af.

Het programma begon met een terugblik in het verleden. Aan de hand van foto’s, filmbeelden en verhalen van oud-leerlingen en medewerkers werd het verleden tot leven geroepen. Ook vond de aanbieding plaats van het boek De Ambelt. Van teringkantoor tot expertisecentrum (1907-2007) van historicus Ewout van der Horst. Er verschijnt ook een DVD. ’s Middags blikte men vooruit. Minister Piet Hein Donner gaf vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid zijn toekomstvisie op het speciaal onderwijs. Chrisje Couwenberg en Wim van den Brink presenteerden de uitkomsten van een – landelijk uniek – onderzoek naar de leerlingenpopulatie binnen het cluster 4-onderwijs van REC Oost-Nederland.


Minister Piet Hein Donner in Zwolle maandag…

De bekende Zwolse journalist Gerrit van der Kooij fungeerde als dagvoorzitter. Caberetgroep Kop & Schotel verzorgde tijdens het programma diverse optredens. Na afloop was er een borrel in het Zwolse theater.

De Ambelt begon ooit als buitenschool in Zwolle met twee klaslokalen voor 40 leerlingen. Anno 2007 telt de Ambelt 22 locaties in acht gemeenten voor ruim 1600 leerlingen. Daarnaast wordt aan ruim 800 leerlingen ambulante begeleiding geboden in het regulier onderwijs. Tijdens het jubileumprogramma kwamen de ruim 500 medewerkers van de Ambelt voor het eerst bij elkaar.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De meneer op de bovenste foto is Rutger van der Gaag. Een kopstuk binnen de psychiatrie en voorzitter van het bestuur van de Ambelt.


    ⚠️ Meld

Reageer