Studenten gedupeerd door De Woningzoeker

Zwolle – Het pakket van wijzigingen die De Woningzoeker per 1 oktober heeft ingevoerd, pakt voor studenten zeer nadelig uit. Op aandringen van het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) heeft De Woningzoeker dinsdag een e-mail verstuurd naar alle 25.000 woningzoekenden, omdat ze het volgende stukje tekst waren ‘vergeten’ te verzenden.

SOOZ: “In de mailing met betrekking tot de wijzigingen van het woonruimteverdeelsysteem is een belangrijk stukje tekst niet meegenomen. Hierbij alsnog de ontbrekende tekst. Met name voor studenten is dit van belang. Onze excuses voor het ongemak. Studenten alleen in de wensmodule Studenten hebben vanaf 1 oktober ook geen toegang meer tot de spoedmodule. Specifiek bedoelde studentenwoningen worden alleen gepubliceerd in de wensmodule. Daarnaast kunnen studenten reageren op andere wenswoningen, waarbij geldt dat een deel van deze woningen – waaronder alle eengezinswoningen – voor hen is uitgesloten.” Studenten konden voorheen in zowel spoedmodule als wensmodule reageren, op zowel studentenwoningen als reguliere woningen. Door deze maatregel wordt een grote groep woningen onbereikbaar voor studenten. Het gaat hier om de volgende groep woningen: – Alle reguliere woningen in de spoedmodule – Alle eengezinswoningen in de wensmodule Verder hebben woningbouwcorporaties plannen om bij meer woningen studenten te weigeren, denk hierbij aan appartementen.

Het SOOZ roept iedereen op deze petitie te tekenen zodat we als studenten een duidelijk signaal uitzenden. 

SOOZ zal vervolgens namens al deze studenten stappen ondernemen richting o.a. de gemeente en woningbouwcorporaties. http://www.sooz.nl/wpsite/woningzoeker-petitie/

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Studenten gedupeerd door De Woningzoeker”

  1. Als er nu een kameroverschot zou zijn in Zwolle kan ik me voorstellen dat niet-studenten voorrang zouden krijgen bij eengezinswoningen. Daarnaast zijn studenten ook gewoon betalende klanten en zijn vanuit woningaanbod perspectief gezien niet wezenlijk anders dan reguliere alleenstaande mensen.

  2. Wat is er mis met op een kamer wonen dan?
    Studenten gedragen zich wel steeds vaker als de gebeten hond, ik vind dit hierbij niet terecht!
    Er is een woningschaarste, mensen!
    Dat betekent dat een moeder met kind voorrang moet kunnen krijgen wanneer ze op straat staat na een scheiding. Niet een student die een woning alleen doordeweeks betrekt en ik het weekend de was gaat doen bij pa en of ma!
    Ik denk dat er heel wat meer nuances gemaakt kunnen worden trouwens, maar mijn ervaring met een studentenhuis toen ik studeerde was juist dat je heel veel aan elkaar kan hebben als je in een huis bij elkaar woont als studenten!
    Ik geef de woningcorporaties dus helemaal gelijk in deze!

  3. Marrianne, ik denk dat er niks mis is met op een kamer wonen. Maar ook deze liggen niet voor het oprapen. Ik kan me voorstellen dat studenten gewoon opzoek zijn naar woonruimte. In wat voor vorm dan ook. Zoals wlansink zegt: studenten zijn ook gewoon betalende klanten. Als ze meer punten hebben dan een ander zijn ze dus al langer ‘opzoek’

  4. Ja maar je zet geen groep studenten in een eensgezinswoning in een wijk met allemaal kinderen. Dat kan gewoon niet ivm lawaai overlast.Een student heeft nog altijd gratis OV en kan dus best voorlopig heen en weer reizen. Mijn zoon ging in Maastricht studeren en kon dus niet heen en weer reizen vanuit Zwolle maar hij kreeg daar echt geen voorrang. Gewoon een kamer via kamernet …even wachten en op tijd inschrijven…het is niet anders

  5. Vergeet niet in de deze discussie mee te nemen dat deltaWonen haar complete regulier woningbestand voor studenten uit sluit.

    Wat nou als je wil samenwonen?
    Wat nou als je deeltijd student bent en je helemaal geen student voelt?
    En hoe komen studenten van ver nu aan een kamer geen mogelijkheden als voorrang of loting?

  6. ik heb 6,5 jaar inschrijftijd. Ik wil naar een eengezinswoning. Daar kom ik nu in de buurt. Ik stond laatst 7de. Ik heb er genoeg van dat ik steeds al dat lawaai om me heen heb en dat als ik ga slapen of al slaap mijn buren juist wakker worden en de radio vol aan gaat. Maar ik kan nu niet eens naar een rustig huis verhuizen en tot aan de zomer en mss langer niet: want ik heb het label student.
    Mensen die echt voorrang nodig hebben kunnen dat via de hardheidsclausule krijgen. Ik heb gewoon mijn inschrijftijd. En tegenwoordig betaal ik er ook voor, net als ieder ander. Dan graag ook dezelfde rechten.

    En nee: ik wil niet op een kamer wonen. Verschrikkelijk. Of andere mensen daar nou prettige ervaringen mee hebben of niet. Ik ben die mensen niet. Ik houd van rust. Opkomen voor rechten als je uitgesloten wordt is geen zeuren.

  7. @Myrthe,

    Zoek je toch leuk appartement of zo.

    Jij begrijpt toch wel als er eengezinswoning vrijkomt dat een gezin met kinderen voor hoort te gaan.

    6,5 jaar is erg weinig voor jaren geleden was de woonduur voor een eengezinswoning hier in Zwolle meer dan 10 jaar.

  8. @Blauwvinger:

    Jij begrijpt toch wel als er eengezinswoning vrijkomt dat een gezin met kinderen voor hoort te gaan.

    Nee dat snap ik niet, betekend het dat je als alleenstaande daar nooit voor in aanmerking kunt komen, want er zullen alijd gezinnen zijn die voor een éénsgezinswoning staan ingeschreven.

  9. @Blauwvinger & Ingrid

    Dat gezinnen voor moeten gaan vind ik idd ook onzin. Iedereen heeft recht op fatsoenlijk wonen. Ook alleenstaanden en ook gezinnen. Gelijkwaardig. Ik hoef echt geen huis met tig kamers, die heb ik niet nodig. Maar wel een rustig huis. Waar ik nu dus niet meer op kan reageren. Had ik dit geweten was ik nooit verhuisd naar een studentenwoning in Zwolle (= kost minder energie dan elke dag lang reizen en is voor de korte termijn beter), maar was ik in mijn eengezinswoning elders blijven wonen.

Reacties zijn gesloten.