Voorronde Bartjens Rekendictee ook via tablets

Zwolle – Met de deelname van tien grote regionale dagbladen, de Weekkrant regio Randstad, Rodi Media N-Holland en RTV Oost is het Bartjens Rekendictee uitgegroeid tot een nationaal evenement. De bladen, met een gezamenlijke oplage van ruim vier miljoen lezers en Bartjens Rekendictee zetten het dictee van 10 oktober tot 11 november een maandlang op hun websites. Ook scholieren en aankomende (reken)meesters en -juffen strijden tijdens de voorrondes tegen elkaar.

rekendictee.jpg

Het Nationale Bartjens Rekendictee brengt het rekenonderwijs positief onder de aandacht door aantrekkelijke spelelementen te combineren met lastige hersenkrakers. De finale staat dit jaar onder leiding van juryvoorzitter Thom de Graaf. Van 10 oktober tot 11 november 2011 kan iedereen zich kwalificeren voor een felbegeerde plek in de finale op vrijdag 23 november, gehouden op Windesheim, kennisinstelling voor hoger onderwijs en onderzoek in Zwolle. Tientallen scholen en duizenden rekenwonders doen mee aan deze online voorronde via de websites van De Stentor, regionale dagbladen, Windesheim, Hogeschool Utrecht, Rabobank IJsseldelta en Bartjensrekendictee. De online voorronde is door Wegener geschikt gemaakt voor de nieuwste media als tablets en smartphones. Alleen de beste en snelste deelnemers worden voor de finale uitgenodigd.

Voorrondes op scholen

Deelnemers kunnen nu al vast oefenen met de rekensommen van vorig jaar. Iedereen kan op de website meedoen aan het online dictee. Voor de speciale voorronde voor scholen krijgen docenten de mogelijkheid om hun school in te schrijven via de website www.bartjensrekendictee.nl. Na inschrijving krijgen scholen een pakket toegestuurd waarmee ze klassikaal het dictee af kunnen nemen tussen 1 en 12 november. De beste leerlingen en studenten worden afgevaardigd naar de finale. Dit geldt overigens alleen voor Pabo-studenten en derdejaars scholieren havo/ vwo uit het voortgezet onderwijs.

 

Finale met juryvoorzitter Thom de Graaf

Vrijdagavond 23 november vindt op Windesheim in Zwolle de finale plaats van het negende Bartjens Rekendictee. Marjolein Kool is ook deze keer weer de samensteller en presentator van de landelijke rekenwedstrijd. Ze wordt onder meer geassisteerd door een jury onder leiding van oud burgemeester van Nijmegen en voorzitter HBO-raad, Thom de Graaf. Belangstellenden zijn van harte welkom op de publieke tribune, maar het is natuurlijk nog veel leuker om als deelnemer aanwezig te zijn. Dus waag een kans via de online internetvoorronde en maak kans op het felbegeerde Stentor Glazen Telraam en tal van andere mooie prijzen.

 

Het Bartjens Rekendictee wordt mede mogelijk gemaakt door De Stentor, Windesheim, Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, acht regionale (Wegener)dagbladen, de Weekkrant regio Randstad, Rodi Media Noord-Holland, RTV Oost, Hogeschool Utrecht, ROC van Twente, Van Gorcum, NVORWO, Fidato, Hotel Lumen en 999 Games.

 

Kijk voor meer informatie op www.bartjensrekendictee.nl

Artikel delen: