Opvang dieren in nood goed geregeld

Zwolle – Op Werelddierendag, 4 oktober, bezoekt wethouder Filip van As het dierenasiel Zwolle. Niet alleen omdat het dierendag is, maar vooral om er bij stil te staan dat de noodopvang van in het wild levende dieren in Zwolle aan de regels voldoet die vanaf 2013 gaan gelden. De Stichting Dierenasiel Zwolle, Stichting Dierenambulance Zwolle, de Dierenberscherming Noord-Overijssel en de gemeente Zwolle hebben dit gezamenlijk voor elkaar gekregen.

In 2013 gaat er nieuwe wet- en regelgeving in, waarin eisen worden gesteld aan de opvang van in het wild levende dieren. De opvanglocaties moeten onder andere een rechtspersoon te zijn. Voorheen werden nog veel dieren door particulieren opgevangen. De gemeente Zwolle heeft een overeenkomst met de Stichting dierenambulance Zwolle. De dierenambulance helpt dieren in nood en is vervoerder voor gevonden (gewonde) dieren. Zij brengt de dieren die medische hulp nodig hebben zo snel mogelijk naar een dichtstbijzijnde dierenarts brengen. Daarna worden de dieren naar een specialistische opvang gebracht. Voor honden en katten is dit het Zwols dierenasiel.

Overige dieren, bijvoorbeeld het wild levende dieren, worden naar andere opvanglocaties gebracht. Hier kunnen de dieren bijkomen en herstellen. Om vervolgens weer te worden losgelaten in de natuur. Of in het geval van bijvoorbeeld tamme konijnen, dat er weer een nieuw baasje gezocht kan worden. Advies· Indien u een gewond of zwervend dier vindt, breng dit zelf naar de dichtstbijzijnde dierenarts of bel de dierenambulance 06 251 20 505.

· Indien u verwaarlozing of mishandeling vermoedt bel 144 ‘ Red een dier.’

· Last van verwilderde katten of overige dierenvragen? Dan kunt u terecht bij de Dierenbescherming Noord- Overijssel: 088-8113388.Op zoek naar een nieuwe hond of kat? Bezoek het Zwols Dierenasiel.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.