Onderzoek naar alcohol- en drugsgerelateerde geweld

Vanaf heden zal iedere verdachte die voor alle vormen van geweld tegen personen (mishandeling, openlijke geweldpleging) en goederen (vernieling, vandalisme) op heterdaad wordt aangehouden door de politie IJsselland, op vrijwillige basis, gevraagd worden of hij/zij alcohol heeft genuttigd of drugs heeft gebruikt. 

Daarna wordt gevraagd om mee te werken aan een alcohol- of drugstest. De resultaten zijn niet bedoeld voor de vervolging van betreffend strafbaar feit. Het betreft geen wettig bewijsmateriaal. Het gebeurt op vrijwillige basis. De resultaten worden geregistreerd door een onderzoeksbureau die de omvang van alcohol- en drugsgerelateerde geweld in kaart brengt. Zij zullen een advies uitbrengen en begin 2008 zal er een beslissing vallen of de registratie landelijk moet plaatsvinden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dit postte ik vanmorgen oa, op het het topic “met alle publiek tegen de politie oid”:
    Niemand uit het (waarschijnlijk zwaar beschonken en of gedrogeerde) publiek aangehouden zeker. Jammer dat dat niet mogelijk lijkt, omdat dan waarschijnlijk het hele stapvolk zich op de agenten stort. Wat is dit toch voor bezopen KUDDEGEDRAG gatverdamme!!


    ⚠️ Meld

Reageer