Eerste beelden ontwerp nieuwbouw Hedon

Zwolle – Woensdagavond konden belangstellenden tijdens een inloopavond in Hedon de eerste impressies bekijken van het nieuwe Hedon. Tegen de zomer zal gestart worden met de zogenaamde vernieuwbouw van het Zwolse poppodium. De afgelopen maanden is er door architecten hard gewerkt om aan zoveel mogelijk wensen en eisen van Hedon te voldoen zonder het budget en de belangen van buurtbewoners uit het ogen te verliezen. Hedon is met het plan waarop de bouwaanvraag is gebaseerd erg tevreden.

hedonfront1.jpg

De grote zaal krijgt een capaciteit circa 850 bezoekers (momenteel 500) terwijl in de kleine zaal 200 personen terecht kunnen. Beiden worden een kwartslag gedraaid ten opzichte van hoe de huidige zalen liggen en er komt een loading dock waardoor laden en lossen van apparatuur en voorraad inpandig mogelijk wordt. Dit in combinatie met een rookruimte en een interne ontsluiting tussen beide zalen, zorgt ervoor dat de (geluids)overlast voor de achterliggende buurt tot een minimum beperkt wordt. De verwachting is dat de bouw in april of mei kan beginnen en zal naar verwachting zo´n zeven tot acht maanden gaan duren. Momenteel is Hedon op zoek naar mogelijkheden om gedurende die periode wel programma aan te kunnen bieden.

hedongrotezaal.jpg

hedonfront2.jpg

hedonback1.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ik vrees dat we met die nieuwe zaal dan afscheid moeten nemen van die mooie EAW speakers. 🙁 Ik zal ze missen, met name het prachtige geluid wat er uit kan komen. Ik hoop op een goed tweede leven voor ze 😀


  ⚠️ Meld

 2. Inderdaad wéér een blokkendoos. Het lijkt wel of de dames en heren architecten niets anders meer uit de hoge hoed kunnen toveren.


  ⚠️ Meld

 3. @Tsja: Hedon heeft jaarlijks bijna net zoveel bezoekers als De Fundatie. Toch krijgt de fundatie heel wat meer subsidie als Hedon.
  Liever dat we het in deze Linkse hobby’s pompen, dan in de rechtse hobby’s als megastallen. 🙂


  ⚠️ Meld

 4. En de Fundatie is bijna dagelijks geopend (nou ja, nu even niet dan) en Hedon voornamelijk in het weekend. Ik wens de mensen bij Hedon veel succes toe. Ik kom t.z.t. zeker langs!!


  ⚠️ Meld

 5. Bijzonder om hier steeds weer die negatieve/zeikende reacties te zien van mensen bij positief nieuws. Wat kost dat?? waarom moet dat etc etc. BAH!!!

  on-topic:
  prachtig ontwerp waar we veel, maar dan ook echt veel te lang op hebben moeten wachten!! Aanwinst voor de stad!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.