Laat u verrassen op 10 -10; Dag van de duurzaamheid

Zwolle – Zwolle laat het zien op 10 -10! Woensdag 10 oktober is het in heel Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Uiteraard doet ook Zwolle mee, want Zwolle maakt werk van duurzaamheid! Verspreid in de stad zijn deze dag voor iedereen diverse duurzame en leuke activiteiten te bezoeken.

Zowel particulieren als ondernemers en overheden, laten deze dag zien wat zij met duurzaamheid doen, bijvoorbeeld op de Duurzaamheidsmarkt in Doepark de Nooterhof (Goertjensweg 1 in Zwolle) die men vanaf 14.00 uur kan bezoeken. Er zijn open huizen en rondleidingen, workshops, duurzame dates en op verschillende plaatsen in de binnenstad worden activiteiten georganiseerd.  Zo geeft het kunstenaarsteam van Groenkapje deze dag allerlei workshops rondom het thema aardappel en geeft de gemeente een demonstratie over duurzaam stedelijk waterbeheer. Gedeputeerde Ineke Bakker en directeur NMO (Natuur & Milieu Overijssel) lezen op basisschool De Zevensprong voor uit het boek “Mr. Finney en de andere kant van het water".

Bezoekers kunnen ook kennismaken met duurzame initiatieven of bedrijven die, vaak al jaren, met duurzaamheid bezig zijn. Bijvoorbeeld de winkels die aangesloten zijn bij de smaakroute. Deze winkels maken en/of presenteren hun producten op ambachtelijke wijze. Hun medewerkers staan bezoekers uiteraard ook op de dag van de duurzaamheid graag te woord.

Het thema van deze dag is: ‘Laat het zien op 10-10!’ Met de activiteiten en open huizen, wil de stad Zwolle een beeld geven van duurzaamheid in al haar diversiteit .

Het programma voor 10 oktober is te vinden op www.zwolle.nl/duurzaam.

Artikel delen: