Verhoogde fietsoversteken op Werkerlaan

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat de fietsveiligheid op de Werkerlaan aanpakken met de aanleg van twee verhoogde fietsoversteken. Verkeer moet straks afremmen om de verhoogde fietsoversteek te kunnen kruisen, waardoor de veiligheid van fietsers beter is gewaarborgd.

De verhoogde fietsoversteken komen ter hoogte van de Overtoom – Muurmeesterstraat en ter hoogte van de Moeraszegge, waar in de buurt ook twee scholen zijn gevestigd. Ter hoogte van de oversteek Veldbeemgras – Koperslagerstraat (busbaan) komen visuele markeringen op het wegdek, waardoor deze beter opvalt. De werkzaamheden op de Werkerlaan maken deel uit van een groter pakket aan maatregelen om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de wijk Stadshagen te vergroten. De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 8/9 en 9/10 oktober. Ze starten om 19.00 uur en eindigen om 6.00 uur. Er is gekozen voor nachtwerk om de hinder voor het verkeer zo gering mogelijk te houden.

Winkelcentrum blijft bereikbaar tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden blijft de Werkerlaan toegankelijk. Het winkelcentrum Stadshagen en de woningen aan de Dijkgraafhof en Ingelandhof blijven bereikbaar. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te leiden. Verkeer moet wel rekening houden met enig oponthoud. Bevoorradingsverkeer word geadviseerd gebruik te maken van de andere toegangsroute tot het winkelcentrum (Stadshagenallee – Havezathenallee – Bélvèderelaan), maar kan indien nodig ook gebruik blijven maken van de Werkerlaan.

Alternatieve route stadsbus

Stadsbus lijn 1 rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route, waardoor enkele haltes komen te vervallen. Voor actuele reisinformatie kan men kijken op www.syntusoverijssel.nl

Artikel delen: