Zwols duo introduceert ‘slowdating’ voor singles

‘Voor en door liefde’, dit zou de slogan van het Zwolse bedrijf Bradly kunnen zijn. De basis van de organisatie, dat via een website arrangementen voor alleengaanden uit heel Nederland organiseert en presenteert, is namelijk de liefde van de eigenaren zelf: Aad Bradly (58) en Marieke de Jong (39).

Ruim vijf jaar geleden kwamen zij elkaar tegen bij een eenouderweekend georganiseerd door vereniging Nivon Natuurvrienden. De vonken sloegen van ze af want binnen twee maanden hadden ze niet alleen hetzelfde dak boven het hoofd, maar betaalden ze het huis tevens vanuit het geld van hun eigen onderneming. Zij was activiteitenbegeleidster voor gehandicapten en hij was ondernemer in de grondwaterwereld. Door deze eveneens zakelijke match en onder het mom ‘dit kan leuker en beter’ was Bradly een feit. Ze vertrouwde erop dat hun relatie goed zat, maar “we hadden ons niet gerealiseerd dat singles zo’n hot item zou worden.” Volgens het stel was het aanbod voor alleenstaanden vijf jaar geleden nog erg klein. “Er rustte een taboe op”, stelt Aad Bradly. Sinds twee jaar staan de zaken er heel anders voor.

Volgens Bradly is het taboe doorbroken, maar is daarentegen de concurrentie enorm toegenomen. Een wisselwerking tussen de opmars van de datingsites en de nieuwe generatie die zich niet meer schaamt om online te daten is de oorzaak volgens het stel. Groei wordt hierdoor vermoeilijkt, maar volgens Marieke en Aad is er nog zeker een toekomst voor de singleondernemingen.

Om zich toch van de anderen te onderscheiden doen zij aan ‘slowdating’. Een eigen verzonnen kreet waarmee ze bedoelen dat niet de date in eerste plaats komt, maar een gevolg van de ontmoeting kan zijn. Met de singleweekenden, wat de kern is van Bradly, willen ze dit bewerkstelligen: met meerdere singles een weekendje weg en misschien met een afspraakje weer naar huis. “Dat heeft uiteindelijk meer effect dan online daten of speeddaten”, verzekert Aad Bradly. Naast de weekenden die ze zelf van A tot Z regelen, voeren ze voor de concurrent de werving uit voor singlevakanties. Op basis van provisie haalt Bradly hier haar voordeel uit. “Uiteraard selecteren we wel, want we gaan de concurrent niet promoten als het in een weekend valt waar we zelf een evenement hebben gepland”, leggen de Zwollenaren uit.

Het bekommeren om het liefdesleven van een ander is volgens hen wel zwaar. In de toekomst hopen ze dan ook genoeg ‘duizendpoten’ te vinden die de organisatie van de weekenden op zich kunnen nemen:”Wij blijven ons dan concentreren op de werving.” Werk blijft er volgens het stel in ieder geval, want zolang single zijn hot is, is scheiden dat eveneens. http://www.bradly.nl/

Artikel delen:
Reacties 8
 1. single 😀 hot .dan laten we dat mooi zo . vrygezellen die zoeken ,,,,als je op van die single””feestjes”” komt dan zyn het vaak toch weer zoekende .vlees keuringen.


  ⚠️ Meld

 2. nou wat voor volk daar komt BRADLY :- eten moet daar wel goed zyn ziet daar ZWART van de mensen in hun pover-eetgelegenheid


  ⚠️ Meld

 3. Franky beetje frustie? Waarom zit je Bradly af te zeiken? Ben je single of heb je een vriendin?
  Wel eens geweest op zo’n party? Niet gaan oordelen als je het niet kent, dat is gewoon zielig.  ⚠️ Meld

 4. single-party is hot FREDDIE maar vaak komen er toch mensen op af die een date willen -singele zyn daar kies je voor –


  ⚠️ Meld

 5. Franky – BULLSHIT!!! Ik heb er NIET voor gekozen om te scheiden! Single zijn is MEESTAL g?©?©n keuze!
  En wat denk jij dan wel wat een single-party is?? Stel geile 25+-ers die uit zijn op een wip?
  Kom nou… Bradly is heel wat anders dan een vleeskeuring van LEXA. De meesten bezoekers zijn 40+ en 50+, hebben al een lange relatie achter de rug en zijn niet altijd pers?© uit op een date!
  Een kwart van de bezoekers is 30+.
  Ben jij wel eens op zo’n party geweest?
  Zo nee, hou dan ff snel op want je hebt geen flauw idee waar je het over hebt.  ⚠️ Meld

 6. nee inderdaadt freddie dat is zo u bent dus ook geen single !!! maar een VRYGEZEL of wil je gescheiden man achter je naam hebben dat kan ook . maar in 99% willen ze dat niet . en dat kan ik me voorstellen .wat u op een single party doet is nou wat ik bedoelde in myn 1e verhaaltje —– en zo gaat dat nu altyd— single=hot ga je goed tip contactavond (byna)altyd prys :-*


  ⚠️ Meld

Reageer