Verwijdering van JOP in Park de Wezenlanden

Zwolle – De jongerenontmoetingsplek (JOP) in park Wezenlanden wordt verwijderd. Vandaag, 4 oktober, zullen medewerkers van de gemeente de halfopen schuilplek weghalen. Reden hiervoor is dat de plek weinig tot niet door jongeren wordt gebruikt.

Doordat de ontmoetingsplek de laatste tijd hoofdzakelijk leeg staat, wordt de plek voornamelijk gebruikt door dak- en thuislozen. De gevoelens van onveiligheid die dit onder andere bij parkbezoekers oproept, zijn voor de gemeente reden om de ontmoetingsplek te verwijderen. Het weghalen van het JOP is tijdelijk. Mocht er naar verloop van tijd toch vraag naar een ontmoetingsplek zijn voor jongeren, zal de gemeente het verzoek om herplaatsing in overweging nemen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Logisch dat er niemand komt was in het verleden wel anders, het ziet er nu gewoon vies en (niet onderhouden?) uit wanneer je er langsfiest, lijkt wel 1 zwart gat. Maar zie er nog wel regelmatig een groep zitten zoals hierboven niet wordt genoemd.


  ⚠️ Meld

 2. Zet het job hok bij de skeeler baan jeugd bij jeugd simpel toch.
  En vind het eigenlijk niet kunnen om alles weg te halen waar zich problemen voor doen, door personen.
  haal de personen weg die het probleem veroorzaken.
  want die verkassen gewoon naar een ander stekkie en men kan daar weer van voor of aan beginnen.  ⚠️ Meld

 3. Ik ben het hier helemaal met a.j. eens. Dat hok is daar gekomen met een goede bedoeling, en heeft ook lang als zodanig gefunctioneerd. En ook ik zie daar toch nog gereregeld jeugd. Steeds meer eigenlijk. Vooral bij de skatebaan. Dat de jongeren verdrongen worden door die daklozen, daar gaat het mis!


  ⚠️ Meld

 4. Ook eens!
  Hetzelfde geldt voor het park Hogenkamp aan de Middelweg. Mijn dochter en ik lopen daar regelmatig met hond, iedere dag zitten/liggen daar, op verschillende plekken, daklozen. Ik wordt niet door ze aangesproken, mijn dochter wel. Vaak kapotte flessen en vorige week zelfs een brandje voor de warmte. Als ouder zeg je dan gauw; ‘blijf daar maar weg’. Jammer.


  ⚠️ Meld

 5. Helemaal met A.J eens.Die JOP stond gelijk al op de verkeerde plaats.En dat niet alleen,want dat ding stond ook nog eens met de rug naar de skatebaan.DAT is vragen om problemen.Plaats die JOP waar ie hoort,en iedereen op de skatebaan heeft er plezier van.Wat te denken als schuil gelegenheid voor als het plotseling gaat regenen o.i.d.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.