Gymnasium Celeanum in nevenlocatie aan Westerlaan

Zwolle – Een jaar lang is er gesloopt, verlegd en gebouwd aan de Westerlaan 40, de voormalige Marnixschool. Het karakteristieke gebouw met prachtige originele elementen spreekt menigeen tot de verbeelding. Er is een smaakvolle combinatie ontstaan van authenticiteit en functionaliteit, waarbinnen eigentijds onderwijs gegeven kan worden. Dat willen we natuurlijk graag aan u laten zien. Op woensdag 10 oktober wordt het nieuwe ‘Gymnasium Celeanum, locatie Westerlaan officieel geopend.

Al enige jaren zit het gymnasiaal onderwijs landelijk in de lift. Veel leerlingen en ouders kiezen voor deze eigentijdse opleiding met veel uitdaging en een veilige omgeving. Ook het Gymnasium Celeanum kent de afgelopen jaren een sterk stijgend leerlingenaantal (in acht schooljaren van 480 naar 918 leerlingen!). Daarin zien wij erkenning van onze aanpak en daar zijn we blij mee, maar daardoor is het gebouw aan de Zoom wel te klein geworden. Om de veiligheid en kleinschaligheid blijvend te kunnen garanderen is er voor gekozen om de brugklassen op een andere locatie, het karaktervolle gebouw aan de Westerlaan 40 in Zwolle, onder te brengen. Het gebouw is voorzien van de nieuwste ICT-snufjes.

Het ligt op 400 meter van het NS station Zwolle en 3000 meter van het hoofdgebouw, heeft een veilig en ruim plein met twee ingangen en ademt in alles de sfeer van het Celeanum. Om het contact met de faciliteiten en de bewoners van het hoofdgebouw te garanderen krijgen de brugklasleerlingen ongeveer twee dagen les in het hoofdgebouw aan de Zoom. De ervaringen met deze manier van werken zijn tot nu toe uitermate positief.

De vakken Muziek/Drama en Techniek worden uitsluitend aan de Westerlaan gegeven. De tweedeklassers krijgen drie dagen les aan de Westerlaan. Tijdens de introductieweek zijn de nieuwe brugklassers vertrouwd gemaakt met beide locaties.

Artikel delen: