Feestelijke afsluiting Kinderboekenweek in Stadshagen

Zwolle – De Bibliotheek Zwolle sluit zaterdagmiddag 13 oktober de Kinderboekenweek feestelijk af met Wereldwijzer, een bazaar voor kinderen met klanken, kleuren en smaken uit de hele wereld.

Wereldwijzer is een mix van knutsel- en doeactiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar: leuke en actieve workshops in combinatie met tal van stands van verschillende organisaties uit (de omgeving van) Zwolle. Alles en allemaal hebben ze iets met het thema van de Kinderboekenweek Hallo Wereld! Voor kinderen gaat er tijdens Wereldwijzer een wereld open. Ze kunnen gratis deelnemen aan workshops en knutselactiviteiten, maar maken ook kennis met het leven van kinderen uit andere landen, tropische dieren of geschenken uit verre landen.

Workshops zumba (Achmea Health), djembé (de Muzerie) en dansen (Creatief Centrum Zwolle) kunnen worden afgewisseld met het knutselen van dromenvangers (IVN Zwolle) en een didgeridoo (Bert Vonhof), het kijken naar sterren (Thales), het proeven van Turkse hapjes of een henna-tattoo laten zetten (Turkse Vrouwenverening). Kijk naar bijzondere dieren (De Groene Welle), verkleed je in echte sarong (Taman Indonesia), bewonder de geschenken voor en door kinderen (Wereldwinkel Hasselt) of luister in een betjak naar de verhalen van wereldverteller Stan Fritschy. Afsluiting van de KinderboekenweekWereldwijzer is de laatste van vele activiteiten die de Bibliotheek Zwolle organiseert in het kader van de Kinderboekenweek. Iedereen die dit feest wil meemaken, is van harte welkom in de zaal van het Cultuurhuis Stadshagen op zaterdag 13 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis.

Artikel delen: