Zwolse winkeliers krijgen gratis veiligheidscheck

Zwolle – In de Week van de Veiligheid (8 t/m 14 oktober 2012) start het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) met een actiecampagne voor meer veiligheid in de winkels. Deze campagne, die loopt tot en met maart 2013, houdt in dat bij 10.000 winkels in Nederland een gratis Veiligheidscheck wordt uitgevoerd. Ook detaillisten in de binnenstad van Zwolle krijgen een gratis Veiligheidscheck. Studenten van ROC Landstede van de opleiding Veilig & Beschermd, checken op dinsdag 9 oktober circa 400 winkels in de binnenstad van Zwolle op 12 snel te controleren risicopunten.  

De campagne onder het thema ‘Hoe veilig is uw zaak? Doe de veiligheidscheck!’ is opgezet in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het doel is om winkeliers meer bewust te maken wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Dat kan al met eenvoudige maatregelen die relatief weinig tijd en investeringen vergen en veel opleveren. De Veiligheidschecks worden uitgevoerd door ROC-studenten die een opleiding op het gebied van veiligheid volgen. Het mes snijdt zo aan twee kanten: de ondernemers krijgen veiligheidsadvies en de leerlingen doen nuttige praktijkervaring op.  

Veiligheidschecks in Zwolle: dinsdag 9 oktober

De Veiligheidschecks in Zwolle worden uitgevoerd door studenten van ROC Landstede van de opleiding Veilig & Beschermd. Zij controleren – in hun beveiligingsuniform – de winkels op 12 belangrijke aandachtspunten. Dat gaat om zichtbare zaken, zoals de aanwezigheid van camera’s, een confrontatiemonitor (waarop de klant zichzelf kan zien), de aanwezigheid van huisregels, het gebruik van een afroomsysteem, een overzichtelijke winkelinrichting, etc. Ook de alertheid van medewerkers wordt gecheckt: wordt de klant begroet als hij de winkel binnenkomt? Na afloop van de quickscan krijgt de ondernemer de veiligheidschecklist met de uitslag, en aanvullende tips & tools. Daarmee kan hij zelf maatregelen nemen ter verbetering van punten die nog niet in orde zijn.

Zelf veiligheid checken

Winkeliers die niet bezocht worden, kunnen ook zelf de Veiligheidscheck uitvoeren. Op de website: www.hoeveiligisuwzaak.nl (vanaf 8 oktober live) kan de Veiligheidscheck worden gedownload. Ook zijn er praktische tips te vinden.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Alle winkeliers in Nederland zijn aangesloten bij het HBD. In het HBD werken samen: MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. dit artikel klopt niet helemaal want deze veiligheid check wordt uitgevoerd door studenten van de opleiding HTV/Politie niv3 en niet door de opleiding ”veilig en beschermd” want dit is namelijk een landschap waar meerdere veiligheid opleidingen onder vallen staat ook wel op http://www.landstede.nl/ ook dragen de studenten geen beveiliging uniform…..


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.