Workshop striptekenen voor kinderen

Zwolle – Stripfiguren gaan veel op reis, want reizen betekent avontuur. Woensdagmiddag 10 oktober vertelt Fer Elzinga over Asterix en Obelix, hun ontmoetingen met andere landen en volken. Ook leert hij kinderen van 6 t/m 12 jaar hoe zij zelf kunnen striptekenen.

Bieb.jpg 

Leer van een echte professionele striptekenaar om een Engelsman, Duitser of Fransman te tekenen. Of teken je liever een cowboy, een indiaan of een Eskimo? Je leert het in deze workshop! Bij het tekenen van een andere cultuur moet je niet alleen letten op de kleren, maar ook op het uiterlijk, de taal en het karakter van dat volk en de omgeving waar ze wonen. Professioneel striptekenaar Fer Elzinga laat door middel van de strips van Asterix en Obelix zien, hoe het ontmoeten met andere culturen in deze strip wordt gebruikt om op humoristische manier de verschillen aan te geven. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met dit thema in een striptekenworkshop.

Stripfiguren gaan veel op reis, want reizen betekent avontuur. Er is geen enkele stripserie waarin het ontmoeten van culturen zo centraal staat als in de strips van Asterix en Obelix. Ruim de helft van de serie bestaat uit grappen over de verschillen tussen Asterix en de bewoners van het land waar hij op bezoek gaat. Taal, eten en drinken, vervoer, sport, wapens en kleding, kunst, werk, muziek, architectuur, toeristische attracties, de volksaard, de geschiedenis van een land of volk, kortom: bijna alles van een cultuur komt in deze strips voor.

De workshop striptekenen van Fer Elzinga start woensdag 10 oktober om 14.00 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname kost 5 euro. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen: