Celstraf voor familieleden na schietpartij in Zwolle

Zwolle – Twee daders van de schietpartij op 21 januari 2012 aan de Thomas a Kempisstraat in Zwolle moeten zeven jaar de cel in. Een derde verdachte krijgt een half jaar detentie. Dat heeft de rechtbank in Zwolle donderdag bekend gemaakt. Het slachtoffer raakte zwaargewond en blijft ernstige gevolgen voor zijn gezondheid houden van het incident.

19-1-2012_schietpartij_zwolle_5.jpg

De 19-jarige zoon L.H. is veroordeeld zeven jaar celstraf. De 43-jarige  vader T.H. kreeg eveneens zeven jaar. Opa L. de V. (62) van de jongeman moet een half jaar de cel in voor het schoppen van het slachtoffer. De V. kwam vorige week al vrij, omdat zijn voorarrest langer was dan de geeiste straf. Twee weken geleden werd tegen hem en z’n schoonzoon T.H. negen jaar cel geëist. Vader en zoon moeten ook een schadevergoeding van € 31.000,- aan het slachtoffer betalen. De jongste verdachte zei tijdens de rechtszaak dat hij had geschoten. De familie had jaren lang ruzie met de familie van het slachtoffer. De drie veroordeelden overwegen in hoger beroep te gaan.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Als je de situatie niet kent moet je niet oordelen. De verdachten en het slachtoffer leefde al lang in onmin met elkaar en er is veel gebeurt heel veel. Beide partijen hebben nu straf.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.