Paralympiër Jitske Visser opent basketbalseizoen

Zwolle – Nog geen twee maanden geleden won rolstoelbasketbalster Jitske Visser een bronzen plak met het Nederlands team op de Paralympische Spelen in Londen.

jitske_visser.jpg 

Aanstaande zondag, 7 oktober, opent zij om 16.00 uur het basketbalseizoen voor Landstede Basketbal in het Landstede Sportcentrum. Jitske verzorgt de jumpbal bij de wedstrijd Landstede Basketbal – EiffelTowers. Landstede Basketbal wil voor de wedstrijd graag even stil staan bij de enorme prestatie die Jitske samen met haar team heeft bereikt op de Paralympische Spelen.

Inspiratiebron voor Nederlands basketbal

Samen met haar Nederlands team rolstoelbasketbal is Jitske afgelopen zomer op de Paralympische Spelen in London een inspiratiebron geweest voor het Nederlands basketbal. De inwoonster van Zwolle had een meer dan belangrijke bijdrage in het team. Ze was niet alleen starter, maar speelde gemiddeld meer dan dertig minuten per wedstrijd. Het attractieve spel van het Nederlands damesteam leverde uiteindelijk een bronzen medaille op door een klinkende overwinning op de Verenigde Staten.

Samenvatting wedstrijd op RTV Oost

Tijdens de voorbereiding van Landstede Basketbal werd er gewerkt aan de teambuilding en is er wedstrijdritme opgedaan. Vorige week is er tijdens de Open dag nog met 94-79 gewonnen van het Belgische Leuven Bears. De mannen van Herman van den Belt nemen het zondag op tegen de landskampioen van vorig jaar: EiffelTowers. Een samenvatting van deze wedstrijd zal te zien zijn bij RTV Oost, tijdens het avondprogramma ‘Sport op Zondag’.

Artikel delen: