Rapper Typhoon in cast The Young Ones

Zwolle – Op zaterdag 22 september hield The Young Ones een auditiedag voor de grote jaarlijkse winterproductie. Met ruim 115 kinderen en jongeren uit Oost Nederland is de opkomst dit jaar weer verdubbeld! Van de 115 auditanten zijn er 45 gecast voor de nieuwe winterproductie ‘Jeanne, de Heks van Armagnac’. De andere auditanten zijn ingedeeld bij andere producties.

Jeanne, de heks van Armagnac is de spectaculaire nieuwe wintervoorstelling van The Young Ones. Na de succesvolle voorstelling ‘De Odyssee van O’ (2012) pakt The Young Ones het dit jaar nog grootser aan op het gebied van muziek, multimedia, poppen(spel) en ook cast… Want een van de rollen wordt vertolkt door niemand minder dan Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon!

Jeanne, de Heks van Armagnac
Regie: Jeroen Kriek
Jeanne, De Heks van Armagnac is gebaseerd op het klassieke verhaal over het boerenmeisje Jeanne d’Arc. Zij ontzet de stad Orléans die door de Engelsen wordt bezet. Later wordt ze gevangen genomen en van hekserij beschuldigd. Jeanne eindigt op de bandstapel.

De voorstelling gaat over een jong meisje dat op eigen kracht haar toekomst in de hand neemt. Het gaat over realiseren dat op het moment dat je leefomgeving zich in zwaar weer bevindt, je niet moet toekijken maar kan handelen. Dat je daarmee een beweging in gang kan zetten die positieve gevolgen heeft voor de toekomst. Dat je je moet uitspreken. Dat je om je heen moet kijken en dat de wereld groter is dan je slaapkamer en je Facebookpagina.

Typhoon
Glenn de Randamie, oftewel Typhoon, is rapper maar eigenlijk ook vooral woordenkunstenaar. Na zijn doorbraak met het album ‘Tussen licht en lucht’ is hij niet meer uit het Zwolse muziekleven weg te denken, maar ook landelijk heeft hij zijn naam inmiddels gevestigd . Typhoon staat erom bekend dat hij zijn hart en ziel bloot legt en daarbij verder gaat dan je gewend bent. “Ik ben geen rapper, noem me ervaringsdeskundige”, zoals hij zelf zegt. Als het leven een leerproces is, is Typhoon een gierige leerling. Zelden hoor je een artiest die zich zo weinig verschuilt achter een pose en zich zo open en eerlijk durft op te stellen. Met zijn deelname aan Jeanne, de heks van Armagnac brengt hij een bijzondere inhoudelijke en muzikale toevoeging aan deze nieuwe productie. Daar waar moderne muziekvormen en een setting uit de 14e eeuw elkaar ontmoeten, moet wel iets bijzonders ontstaan!

 

Repetities van start!
Zaterdag 6 oktober starten de repetities van Jeanne, de heks van Armagnac. Vanaf dat moment wordt er elke week getraind en gerepeteerd. Via
www.theateryoungones.nl kunt u het repetitie en maakproces volgen door middel van de blogs en filmpjes. Op 28 december gaat de voorstelling in premiere. Daarna is deze nog tot eind januari te zien.

The Young Ones
The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater)talent uit Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Jonge talentvolle spelers en makers krijgen bij ons de ruimte om zichzelf en hun talent te ontdekken en te ontwikkelen in een professionele omgeving. Jeanne, de heks van Armagnac wordt gemaakt in samenwerking met Kunstencentrum Muzerie, Theater Gnaffel en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Kijk op www.theateryoungones.nl om de ontwikkelingen in de gaten te houden!

Artikel delen: