De Zwolse VO-fietsroute

Zwolle – De groep 8 leerlingen zijn bijna aan het einde van de basisschool gekomen. Het laatste jaar is een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar welke scholen voor voortgezet onderwijs zijn er eigenlijk?

zwolse20vo-20fietsroute20logo20kleur.jpg

Waar staan die scholen? Hoe zien de schoolgebouwen er van buiten uit? Hoe ver is het fietsen? Deze eerste vragen worden beantwoord tijdens de Zwolse VO-fietsroute. Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wil leerlingen van groep 8, en hun ouders, graag laten kennismaken met de Zwolse scholen voor openbaar voortgezet onderwijs. Hiervoor is de Zwolse VO-fietsroute georganiseerd. De Zwolse VO-fietsroute is een èchte fietsroute, die ouders en leerlingen leidt langs onze Zwolse openbare VO scholen: Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum, de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro, het Gymnasium Celeanum (+ nevenlocatie) en de Van der Capellen scholengemeenschap.

zwolse20vo20fietsroute20-20weblog20zwolle.jpg

Er wordt in het speciale fietsrouteboekje informatie gegeven zodat duidelijk wordt wat er, in grote lijnen, op deze scholen aan onderwijs wordt geboden. In de rest van het schooljaar worden voorlichtingsavonden en Open Huizen georganiseerd. Dan kan er een kijkje in de scholen worden genomen en krijgen groep 8 leerlingen en ouders alle informatie die ze nodig hebben om een goede keuze te kunnen maken. De data van deze voorlichtingsavonden en Open Huizen staan in het boekje van de Zwolse VO-fietsroute. Dus ook voor wie de route niet fietst heeft deze routekaart een belangrijke informatieve waarde!

De Zwolse VO-fietsroute wordt als routekaart verspreid onder alle groep 8 leerlingen van de basisscholen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De routekaart is voor leerlingen en ouders buiten de organisatie te downloaden vanaf de site van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Zie www.openbaaronderwijszwolle.nl

Win een fiets of een avond naar de bioscoop met de hele groep 8!

Wie de route op zaterdag 13 oktober fietst en meedoet aan de bijbehorende prijsvraag, maakt kans op mooie prijzen, zoals een nieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Gait Rigter. En… de groep 8 waarvan het grootste deel de fietsroute fietst maakt kans op een avond naar de bioscoop met de hele groep! Ook het prijsvraagformulier staat downloadbaar op de site.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hoi Diana, wat leuk om jouw berichtje te lezen! Ik weet nog dat dit groepje leerlingen echt héél enthousiast en met veel plezier alle VO scholen langs ging en ik heb daar een aantal mooie foto’s van kunnen maken. Ik heb ze nog en ik stuur ze je graag toe, wanneer je ze wilt hebben, mail dan even naar jft.beumer@ooz.nl


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.