Theaterrondleiding tijdens Maand van de Geschiedenis

Zwolle – In het kader van de Maand van de Geschiedenis wordt in museum het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle op woensdag 10 oktober om 15.00 uur een speciale theaterrondleiding gegeven.

a._greve.jpg
Foto: Rodrigo Maori

In deze rondleiding leidt stichteres Aleida Greve (1670-1742), die wel de rijkste vrouw van Zwolle werd genoemd, de bezoekers rond door haar huis. Zij vertelt wat haar plannen zijn voor een door haar te stichten hofje van liefdadigheid, een Oude Vrouwenhuis. In de Salon opent zij haar pronklinnenkabinet en in de Regentenkamer vertelt zij over de schilderijen die zij en haar schildervriendinnen rond 1686 maakten. Deze theaterrondleiding duurt 45 minuten en de entrée bedraagt  5 euro per persoon, voor kinderen van 7 t/m 17 jaar 2,50 euro. Er kunnen maximaal 15 personen mee en reserveren op tel. 4224823 wordt dan ook aanbevolen. De ingang is aan de Voorstraat 46. De rondleiding wordt herhaald op dinsdag 23 oktober om 15.00 uur.

Voor meer informatie en andere rondleidingen kijkt men op de website http://www.vrouwenhuiszwolle.nl/.

Het Vrouwenhuis werd in 1742 gesticht door de welgestelde Aleida Greve die bij testament had bepaald dat na haar dood haar grote woonhuis tot een (Oude) Vrouwenhuis verbouwd moest worden. Tot 1984 heeft het huis deze functie als hofje voor bejaarde dames vervuld. Daarna werd het een museum waar op afspraak bezoekers worden rondgeleid. Tijdens een rondleiding wandelt men door interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.