Cursusaanbod Fondsenwerving en Sponsoring van start

Zwolle – De najaarscursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S) van Windesheim te Zwolle gaat binnenkort opnieuw van start. Afgelopen jaar werden de vijf modulen voor het eerst aangeboden. De modulen voorzien in een grote behoefte in een tijd dat veel verenigingen en instellingen in de culturele- en sportsector merken dat er aan alle kanten bezuinigd wordt. De eerste van vijf najaarscursussen in Zwolle start eind oktober.

In 2013  gaan enkele modulen zelfs ook aangeboden worden in Suriname. Met het Amazon Conversation Team (ACT), een Surinaamse NGO, is Windesheim een samenwerking overeengekomen, waar cursusaanbod FG&S onderdeel van uit maakt. Onlangs heeft Windesheim FG&S een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ACT Suriname. De samenwerking komt tot uiting in o.a. projecten waar studenten aan gaan werken en ook in het aanbieden van modulen op locatie in Suriname. ACT zoekt die samenwerking om andere dan traditionele financieringsbronnen te ontdekken. ‘Je hand ophouden is niet meer voldoende, maar hoe kom je dan aan de nodige euro’s? Die vraag speelt voor veel organisaties merken we, ook in Nederland trouwens. Sportclubs, culturele instellingen en noem maar op, overal wordt de krapte gevoeld’ aldus Bert Sleijster, projectleider FG&S bij Hogeschool Windesheim.

De cursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S)Hogeschool Windesheim in Zwolle biedt ook komend najaar als eerste en enige hbo-instelling in Nederland losse modulen aan op het gebied van Fundraising Grantmaking & Sponsoring.

De modulen zijn:

· Filantropie

· Projectaanvraag Schrijven en Beoordelen

· Communicatie

· Charitymarketing

· Sponsoring

De modulen bieden een breed inzicht in de wereld van vermogensfondsen, fondsenwerving en sponsoring. Ellen Geerts, cursist van het eerste uur, geeft aan positief te zijn over de door haar gevolgde module. ‘Met de sponsorvoortgang gaat het goed. Ik heb een aantal nieuwe sponsoren aan ons kunnen binden. Ik ben blij met de voortgang! En daar heeft de input van de gevolgde modules zeker aan bijgedragen.’Het cursusaanbod in Zwolle start eind oktober.Meer informatie?

Voor meer informatie mail naar info@windesheim.nl of tel. 0900 – 8899 (lokaal tarief).

Website: www.windesheim.nl

Artikel delen: