Opening melkschapenboerderij De Vreugdehoeve

Zwolle – Vrijdag is aan de Zalkerveergweg De Vreugdehoeve geopend. De boerderij is een biologisch melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen. Gelegen net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Dit is in het gebied vlakbij de IJssel in Spoolde. Naast de stal werd ook een thee- en koffieschenkerij opengesteld. Wethouder E. Dannenberg opende de nieuwe boerderij door het ontsluiten van de toegangsdeur. Zondag 7 oktober is er een Open Dag.

vreugdehoeve_2.jpg

De boerderij moest ‘letterlijk’ wijken voor de rivier die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoog water. Vanaf oktober 2012 is er een geheel nieuw bedrijf aan de Zalkerveerweg 20. Dit geeft meteen ook de kans om naast het verbeteren en uitbreiden van de eigen producten en tal van nieuwe activiteiten te ontplooien. Het nieuwe pand is volledig transparant waardoor gasten mee kunnen kijken bij het maken van kaas en ijs via ramen. Ook de schapen en het melken ervan kunnen via ramen rechtsreeks worden bekeken. De open schapenstal zit vast aan het gebouw. In het gebouw bevinden zich naast de productieruimtes, een schapentheater, een boerderijwinkel (waar naast onze eigen producten ook streekproducten kunnen worden gekocht) en een informatiepunt van Natuurmonumenten.

 3754.jpg
Het Schapentheater

vreugdehoeve_1.jpg

vreugdehoeve_5.jpg 

Meer nieuws en foto’s via Lees verder…

Natuurmonumenten is al 50 jaar beheerder van de Vreugderijkerwaard en gaat in de Vreugdehoeve zowel informatie geven als excursies organiseren in het prachtige gebied rondom de boerderij. Natuurlijk wil DE Vreugdehoeve de gasten ook verwennen met een lekker hapje en drankje. Als u binnenkomt, stapt u direct in de thee- en koffieschenkerij waar u lekker kunt (na)genieten van uw bezoek.

De opening / open dag van de Vreugdehoeve is op zondag 7 oktober 2012 van 11.00 tot 17.00 uur.

Activiteiten open dag:

– Bezichtigen schapenboerderij
– Streekmarkt
– Proeverij
– Kinderactiviteiten
– Excursies met boswachter
– Wilgen knotten
– Muziek

 

vreugdehoeve_7.jpg

vreugdehoeve_8.jpg

vreugdehoeve_3.jpg

vreugdehoeve_4.jpg

vreugdehoeve_6.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.