Zwolse kinderen rennen voor UNICEF

Zwolle – Vrijdag renden 421 kinderen in Zwolle voor het ‘Recht op bescherming tegen kinderarbeid’. Kortweg de UNICEF loop. De kinderen renden rondjes en werden per rondje of voor een totaalbedrag gesponsord door familie, buren en kennissen. 

De leerlingen van zeven scholen in Zwolle hebben weer de benen uit het lijf gelopen tijdens de jaarlijkse Unicefloop. Het evenement vindt elk  jaar plaats op het Park Weezenlanden In Zwolle. Er is een parcours voor de kleintjes en voor de oudere groepen uitgezet. De kinderen hebben een totaalbedrag van 1.631,70 euro bij elkaar gelopen. Deze loop stond ook speciaal in het teken van een leerling van de Mozaïek school in Assendorp. Mila Bosman is het gezicht van de UNICEFloop van 2012. Van haar is een reportage gemaakt.

‘Recht op bescherming tegen kinderarbeid’Onder het motto ‘Recht op bescherming tegen kinderarbeid’ lopen kinderen dit jaar met z’n allen tegen kinderarbeid in Benin. Met de opbrengst van de UNICEF Loop zorgt UNICEF ondermeer voor speel- en leerplekken voor werkende kinderen en praat UNICEF met de regering en mensen in Benin over kinderarbeid. En over de gevaren daarvan. Het is natuurlijk het beste als kinderen echt naar school gaan. Daarom legt UNICEF aan de ouders en de bazen van kinderen uit waarom onderwijs zo belangrijk is. Als er niet genoeg geld is om de kinderen naar school te sturen, dan betaalt UNICEF mee.UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Unite for Children’ geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.