Politie zoekt ouders van jonge fietser na aanrijding

Zwolle – Op vrijdagochtend 5 oktober om ongeveer 08:20 uur vond er op de Zwolseweg een aanrijding plaats tussen een fietser en een 17-jarige bromfietser uit Kampen. Beiden kwamen uit de richting van ’s-Heerenbroek en reden in de richting van Zwolle. Op een gegeven moment wilde de bromfietser de fietser in halen. Terwijl hij hiermee bezig was sloeg de fietser plotseling linksaf zonder hierbij richting aan te geven. Beiden vielen.

politienieuws.jpg 

De bromfietser liep hierbij een pijnlijk onder been op. De fietser betrof een jongen van ongeveer 10 jaar. Hij bood gelijk zijn excuses aan. Hij vroeg of hij weer verder mocht omdat hij naar school moest. De jongen zou vervolgens met zijn fiets vanaf het fietspad langs de Zwolseweg onder de tunnel door zijn gegaan richting Stadshagen. De politie heeft navraag gedaan bij een school in de omgeving maar dit heeft nog niet tot de identiteit van de jongen geleid. De jongen is mogelijk afkomstig uit ’s-Heerenbroek. De politie verzoekt de ouders en/of verzorgers van de jongen om contact op te nemen zodat de zaak verzekeringstechnisch kan worden afgehandeld.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. op welke scholen is de politie geweest?

  “De jongen zou vervolgens met zijn fiets vanaf het fietspad langs de Zwolseweg onder de tunnel door zijn gegaan richting Stadshagen.”

  Wordt hiermee de rozentunnel bedoeld?  ⚠️ Meld

 2. Denk niet de rozentunnel. Ter hoogte van s’heerenbroek is er nog een fietstunnel. Vandaar uit kun je naar bijna alle basis scholen


  ⚠️ Meld

 3. @Ingrid
  Niet altijd even handig maar ook niet verboden.
  Afslaan zonder richting aangeven is wel verboden.

  Ik haal ook vaak genoeg in bij zijwegen (een hele mooie is als je van Ecodrome richting centrum rijdt en dan bij de verkeerslichten links die richting CCC gaan; daar is het ook mieters uitkijken voor van die figuren die afslaan zonder kijken en zonder richting aangeven; ook de Klooienberglaan is feest; daar gaan fietsers vaak bij de wijkboerderij linksaf de dijk op, ook vaak zonder kijken, zonder richting aangeven; ik haal daar dus wel in maar houd het rijgedrag en ‘lichaamstaal’ verdraaid goed in de gaten)

  Alleen heb je hier natuurlijk wel te maken met een vrij jong kind; dat maakt het toch wat gevaarlijker (onberekenbaar).


  ⚠️ Meld

 4. @ingrid
  Ik herken volledig wat je bedoelt. Maar laten we wel zijn: wie is in overtreding?

  Oorzaak en gevolg natuurlijk niet door elkaar halen.

  Inhalen op zo’n punt is onverstandig omdat een ander zich niet aan de regels houdt en niet omgekeerd.

  Zoals gezegd: ik ben zeer alert op zulke plekken want dat is overduidelijk nodig.

  (je linkje doet het trouwens niet; tenminste, ik krijg heel Zwolle te zien maar geen precies punt en al helemaal geen fraai Streetviewplaatje)


  ⚠️ Meld

 5. @Wfvn, moeilijke vraag wanneer ik door hand uitsteken aangeef dat ik links afwil slaan, en eerst over mijn schouder heb gekeken of het kon, en de desbetreffende fietser, die mij alsnog inhaalt gewoon niet oplet, (telefoon in de hand). Maar inderdaad ik let tegenwoordig zelf (nog) aar beter op wanneer ik linksaf wil slaan.

  Weet niet hoe dat nu misgaatmet streetvieuw, maar je snapt het gelukkig zo ook.:)


  ⚠️ Meld

 6. @ingrid:
  Rechtdoorgaand verkeer gaat voor afslaand verkeer mits ze op dezelfde weg zitten.
  Als iemand netjes links voorgesorteerd is en dus ook richting aangeeft, dan mag je die niet meer inhalen. Maar als die nog niet voorgesorteerd is, mag je dus links inhalen. Alleen als hij de hand uitsteekt, is het natuurlijk niet verstandig om dan nog in te halen maar dat is dus het punt: ze kijken niet, ze geven niet aan.

  En als je zelf linksaf wil slaan, eerst kijkt, dan aangeeft, dan zal je ook niet zo snel geneigd zijn om hem voor een ander naar links te knallen want dan zíe je dat die eraan komt. Let wel: nog niet voorgesorteerd, dan heeft die ander, als hij inhaalt, gewoon voorrang.


  ⚠️ Meld

 7. kleine verbetering: iemand die links voorgesorteerd is en ook aangeeft naar links te gaan, mag je WEL inhalen maar alléén rechts.


  ⚠️ Meld

 8. En nog een punt:
  Als iemand kijkt, richting aangeeft, dan zal ik er niet zo snel links voorbij knallen. Zelfs als ze alleen kijken of alleen naar links aangeven of alleen voorsorteren, dan zal ik er niet voorbij knallen (onverstandig) maar het is dan nog niet juist wat zij doen.


  ⚠️ Meld

 9. @WFvN, zoals jij het zegt is het, zo is het, maar in de praktijk is het mij al te vaak gebeurd, dat ze er gewoon nog even langs schieten, want immers je neet iets vaart terug om af te slaan, en dan zijn ze zo met zichzelf of hun telefoon bezig, dat ze niet zien dat jij hebt aangegeven dat je links af wil slaan, met all gevolgen van dien. Nee ik ga tegenwoordig steeds vaker, voor dat ik l.a wil slaan, tijdig meer naar rechts, kijk over mijn schouder en laat me inhalen, en op het moment dat er op korte afstand niemand meer achter me zit sla ik l.a.
  Het is me zelf gelukkig nog niet gebeurd, maar heb het op de zwarteweg, zowel waar ik aangaf als bij de afslag naar het station, vlakbij de hortensiatunnel, al een paar x mis zien gaan.


  ⚠️ Meld

 10. Blijft nog altijd staan dat jij netjes kan kijken, netjes richting gaat aangeven naar links maar dan nog altijd hoeven ze jou geen voorrang te verlenen. Dat hoeft dus pas op het moment dat je voorgesorteerd bent.

  Neemt niet weg dat ik het een ongelofelijk stel koeien vind als ze aan het prutsen zijn met mobiel o.i.d. en daarom niet zien dat jij aangeeft (ook al heb je dan nog geen voorrang).

  Gewoon jammer dat er problemen ontstaan door mensen die de regels aan hun laars lappen. In jouw geval (jij wil linksaf), dan kan een oplettende persoon achter je gewoon anticiperen door jou te laten voorsorteren zodat die ander jou rechts kan passeren. In mijn geval juist het omgekeerde: mensen die geen klauw uitsteken, niet kijken, niet voorsorteren maar blindelings de fiets naar links flikkeren terwijl ik bezig ben met inhalen. Ik tracht dan toch de serieuzere verkeersdeelnemer te zijn (en jij net zo goed als ik je goed begrijp)


  ⚠️ Meld

 11. Vergeet niet… dat 80% van de jongeren die fietsen.. iets in hun oren hebben tegenwoordig…

  dus.. of opgaan in de muziek.. radio programma etc etc.. doet het vermoeden.. dat de fietser geen benul heeft gehad van achterop komend verkeer…

  Net als whatapp op de fiets? of smsen..

  Ik vind dat politie hierop harder mag gaan optreden!


  ⚠️ Meld

 12. Ik rijd doorgaans ook met muziek in de oren. Alleen heb ik wel 2 achteruitkijkspiegels die ik ook gebruik. En m’n muziek staat net hard genoeg om het te kunnen horen boven de windruis uit (en dat is nog zachter dan de meeste jongeren, van wie je het ding soms op meters afstand kan horen)


  ⚠️ Meld

 13. Ach ja WvFN, op een gegeven moment heb ik maar besloten, om voor mijn eigen veiligheid te kiezen:),na wat schrik momenten.Maar ook mij eigen kinderen vinden dat ik “truttig”fiets te oplettend. Hij zij maar zo.


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door bigge, op 6 oktober 2012 om 23:18

  Ik vind dat politie hierop harder mag gaan optreden

  En wie betaald al die politie inzet?

  Wellicht de door zichzelf heilig verklaarde belastingbetaler, welke alleenrecht meent te hebben op dat geld.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.