Kunst op straat door de straat

Zwolle – Zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur hebben gebruikers van de Melkmarkt in Zwolle een kunstwerk gemaakt door de steeg te gebruiken om door te lopen of te fietsen. Ongeveer 80 deelnemers waren deze dag present.

kunst_op_straat.jpg

De gezamenlijke handeling die een tijdsperiode van 2 uur besloeg is middels fotografie en film vastgelegd. Hiervan zal binnenkort beeldmateriaal publiek worden gemaakt. Het doek zal bewaard worden en ter zijne tijd worden tentoongesteld. De passant laat een afbeelding achter, werk wordt gemaakt op straat en door de straat. Leven is doen, is actie. Kunstenaar Jaap Groen: "Maar wat ik nu ga doen is straks voorgoed voorbij. Hier wordt een stukje van de steeg op zaterdag 6 oktober 2012 gevangen en bewaard. Het leeft."

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Mocht je geïnteresseerd zijn in dit kunstwerk, wat mag je er dan voor neerleggen?
  (en nee, niet geïnteresseerd; ik begrijp dit soort kunst niet)


  ⚠️ Meld

 2. Leg er aan beide kanten een bak verf voor en het wordt al een stuk begrijpelijker kunst… Wat een raar idee van werk door een ander laten doen is dit zeg!


  ⚠️ Meld

 3. Kunst is in essentie niet dienend, geen mooie plaatjes om te verkopen. Kunst hoort iets ( een specefiek onderwerp) op een eigen wijze onder de aandacht te brengen. Het is goed als kunst kritisch is. Mooie plaatjes maken is alleen ambacht. Kunst is meer dan ambacht.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.