WVF deelt punten met Hierden in boeiend duel

Zwolle- WVF en Hierden hebben zaterdagmiddag in een sportief en enerverend duel reclame gemaakt voor het amateurvoetbal. Op een door de vele regenval moeilijk bespeelbaar veld, veel spelers hadden moeite om op de been te blijven, was het publiek de grote winnaar.

Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van en speelden beiden voor de winst. Dit leverde aan beide kanten de nodige kansen op. In de eerste helft waren de betere kansen voor WVF. Zo  schoot Rob Meijerink  al in direct in het begin over het doel van Hierden na een mooie combinatie met Anne Nijland, eindigde een corner van WVF op de deklat en werd een een schot op doel na een solo van Timon Beimers goed gepakt door keeper Arjen van Ark . Niet veel later schoot Jesse Betaze op de paal en Wist Timon Beimers de voor zijn doel staande doelman Arjen van Ark niet te verschalken met een lob . Ook een kopbal van Timon  na een mooie breedtepass van Anne Nijland en een goede voorzet van Rob Meijerink miste kracht. WVF was in deze fase duidelijk de betere ploeg en kon Hierden niet meer doen dan tegenhouden en hanteerde het vaak de lange bal naar voren en gokte het op de snelheid van hun spitsen. Een van die lange ballen zorgde voor gevaar dat Reyer Roelofsen een vrije schietkans kreeg maar naast het doel van WVF schoot. Een corner van Rob Meijerink werd goed ingekopt door Marthijn van der Steege , maar op de lijn gered door twee verdedigers van Hierden. WVF had op dat moment al op voorsprong moeten staan , maar wist niet te scoren en dan loop je het risico dat als jezelf niet scoort de tegenstander het wel doet.

Eerst was het het nog Stephan Jansen die voor de thuisclub miste , maar in de 42e minuut kwam Hierden op voorsprong. Na een goede pass van Arnout Vrieling wist Paul van Renselaar in de zestien twee verdedigers van WVF uit te spelen waarna hij door Marthijn van der steege werd aangetikt. Scheidsrechter Maneschijn kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. De toegewezen strafschop werd feilloos benut door Ewout Mulder. WVF liet de kop niet hangen en wist nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van richard Bouwmeester , na een overtreding op Jesse Betazeen door de scheidsrechter bestraft met geel, werd door Marthijn ter Steege goed ingeschoten. Zo gingen beide teams rusten met 1-1 waarbij WVF op voorsprong had moeten staan.

Na de rust kwam WVF scherp uit de kleedkamer en waar het in de eerste helft niet lukte , het benutten van de vele kansen, scoorde WVF binnen 10 minuten 2 keer! Eerst was het Timon Beimers die goed profiteerde van een foutieve terugspeelbal en Richard Bouwmeester de gelegenheid gaf voor de 1-2 voorsprong. Nog in dezelfde minuut wist Wibo van Dijk met een goede redding Michael Roelofsen van scoren af te houden na ook aan WVF zijde slordig terugspelen. Hierna was het WVF die de voorsprong vergrootte na 1-3, na een schitterende aanval van Rob Meijerink en Jesse Betaze was het de wederom hard werkende en goed spelende Anne Nijland die scoorde. WVF leek op rozen te zitten , maar niets was minder waar. Hierden ging meer en meer op de aanval spelen en kreeg ook de nodige kansen , maar Wibo van DIJK hield in deze fase WVF op de been. Zo redde hij bekwaam op een halve omhaal van Michael Roelofsen en zag hij Arnou Vrieling voor een leeg doel overschieten. Hierden werd steeds sterker en WVF moest meer en meer terug. In de 78e minuut kwam WVF nog goed weg nadat de volledig vrijstaande Michael Roelofsen over het doel kopte maar even later was het Reyer Roelofsen die met 2 rake kopballen binnen twee minuten Hierden op gelijke hoogte bracht en de eindstand op 3-3 bracht.

In de slotfase speelden beide ploegen nog volop voor de winst. Zo kwam Jesse Betaze net tekort om een goede voorzet van de ingevallen mark Peppelenbos in te koppen, zag Rob Meijerink keeper van Ark te ver voor zijn doel staan en eindigde zijn schot vanaf de middenlijn over het doel van Hierden. Ook Reyer Roelofsen van Hierden miste nog een riante mogelijkheid en werd de eveneens ingevallen Hessel Berends na een goede solo nog net op tijd gestuit door verdediger van Hierden. Gezien het totaalbeeld van deze sportieve wedstrijd was een gelijkspel voor beide ploegen wel verdiend en was vanmiddag het publiek de grote winnaar. Zeker de neutrale toeschouwer heeft vanmiddag kunnen genieten van een goede en zeer boeiende wedstrijd en dat is ook een compliment waard. Dit moet voldoende vertrouwen geven voor de 2e IJsselderby van dit jaar tegen Go Ahead Kampen en hopelijk veel toeschouwers opleveren. Er is vandaag reklame gemaakt voor het amateur voetbal en WVF verdient het dan ook om de komende wedstrijd ondersteunt te worden door veel supporters!!!

Dick Noordman

Artikel delen: