Modderige IJsselshow voor het eerst op eigen terrein

Zwolle – De IJsselshow 2012 van 6 en 7 oktober vond voor het eerst plaats op het Kynologisch Centrum Zwolle aan de Anth. Fokkerstraat in Zwolle. Nadat er door de IJsselshow ruim 10 jaar in de IJsselhallen hard gewerkt is geweest aan een show met internationale allure wordt 2012 het jaar van de grote verandering. Dat heeft de organisatie geweten… De dag begon met pittige buien, en dat leverde een regen van klachten op.

ijsselshow_7.jpg

Door de nieuwe mogelijkheden van het Kynologisch Centrum Zwolle en de steeds toenemende druk die in en rond de IJsselhallen aanwezig was het besluit om naar de eigen buitenlocatie te gaan het afgelopen jaar genomen. Ook omdat de organisatie gelooft dat een buitenshow weer nieuwe kansen geeft voor de verdere uitbouw van de IJsselshow. In eerste instantie gaan deze voordelen vooral naar de inzenders en de bezoekers: gratis parkeren ruime ringen, veel benches, en voor de grotere honden. Zoals gezegd was het zaterdagmorgen behelpen. De stromende regen leverde drassige beelden en de nodige klachten op. Waarom toch niet in de IJsselhallen gebleven, was de vaak gehoorde klacht. Dat beeld verdween in de loop van de zaterdag toen de zon een bepalende rol kreeg. Maar dat zonnetje kon de modder niet direct doen laten verdwijnen. Maar het was niet alleen geklaag. Hondenliefhebbers uit binnen- en buitenland streden om de prijzen en de eer. De IJsselshow is ook nog op zondag te bewonderen.

ijsselshow_6.jpg

ijsselshow_13.jpg

ijsselshow_4.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

ijsselshow_1.jpg

ijsselshow_2.jpg

ijsselshow_3.jpg

ijsselshow_5.jpg

ijsselshow_8.jpg

ijsselshow_10.jpg

ijsselshow_12.jpg

ijsselshow_14.jpg

ijsselshow_20.jpg

ijsselshow_15.jpg

Artikel delen:
Reacties 24
 1. het was wel een beetje een blubber bende maar later in de middag scheen het zonnetje en was het best te doen met mooi weer heeft een buiten show zeker meer potentie en de vlaamse friet van de frituurmobiel is heerlijk met een lekkere snack zeker een aanrader.


  ⚠️ Meld

 2. Ondanks de regen in de morgen en de kou deed de koffie die ons werd aangeboden goed. Toch hebben we veel plezier gehad zeker met de honden. Gelukkig veel schone kleding mee genomen. Want de spetters als de hond voorbij liepen of sprongen veroorzaakte weer een vuile trui of jas. Organisatie bedankt voor de dag en we hopen er weer volgend jaar bij te zijn. Met vriendelijke groet.::D


  ⚠️ Meld

 3. Als zo’n 20 jaar ben ik actief in de hondenwereld en heb heel veel shows gelopen. Nog NOOIT heb meegemaakt wat ik vandaag heb moeten meemaken tijdens de IJsselshow. De IJsselshow was een 5 sterren show, perfect verzorgd tot in de puntjes en vanaf vandaag is voor mij de IJsselshow de meest smerige, slechte en waardeloze show die ooit gelopen heb en ik schrijf ook nooit meer in. Voor ?? 70,– inschrijfgeld krijg je nog minder dan de minste clubmatch. Mijn laarzen en handtas zijn compleet vernield door de bagger en een hond die in de bagger moet wachten voordat deze de showring in kan die ook vol modder ligt, is niet meer goed te showen. Ik verwacht dat de organisatie het grote bedrag aan inschrijfgeld terugbetaalt én mijn nieuwe laarzen vergoed!
  Nooit meer naar de IJsselshow, dat is zeker.
  G. van Elburg


  ⚠️ Meld

 4. Vandaag naar de show geweest op de marslanden. Wat een aanfluiting! Geen parkeerruimte genoeg-einden lopen-een smerig terrein – in de tent was het zo donker dat je weinig zag – bijna geen kramen-kleine ringen. Nee dit is een stom besluit geweest , dus gewoon weer terug naar de ijsselhal! Overal werd er gemopperd , de honden zagen er NIET uit , velen komen volgend jaar niet terug. Het kan een leuk terrein zijn voor de hondenclub , maar niet voor een hondenshow van alure!!!>:(


  ⚠️ Meld

 5. @Gina, blijkbaar kom je ook al jaren op de IJsselshow naar volle tevredenheid. Nu is er voor een andere opzet gekozen. Helaas met ontzettend veel regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag, en ook op zaterdagmorgen. Hier was de organisatie vast niet op bedacht, zoooooooveel regenval.
  Na 1x niet tevreden over iets haak je al af.
  Ook Boekelo, een evenement dat al lang bestaat, en al jaren buiten is, ondervind veel last van de overmatige regenval van afgelopen vrijdag.
  Nee ik heb niets te maken met de organisatie of wat dan ook.  ⚠️ Meld

 6. Het was een regelrechte schande, dat je met mooie verzorgde honden, van het moment dat je uit de auto stapt tot het moment dat je in de auto stapt alleen maar modder op je weg vind.
  zo’n show kan wel voor de kleine rassen , maar zeker niet voor grote rassen met een flinke vacht.
  Zelfs het gangpad in de tent was alleen maar modder.

  Kleding kan naar de stomerij schoeisel kan in de kliko, en de hele zondag druk met wassen en de bench schoonmaken en de hondsen weer wassen, de drek zit vast in de vacht.

  wc die niet konden worden doorgespoeld, en dit voor zoveel geld.

  het spijt mij, wie betaald er nu voor zoveel ellende, ik geen tweede keer weer.


  ⚠️ Meld

 7. Van een van de beste shows in Nederlan, naar een afgang. Niet alleen het weer, maar de organisatie was zeer slecht. Gangpaden niet vrij, veel te weinig toiletten, onze Ieren deden mee aan een waterballet ipv een Show. Het was een Zeehondenshow. Onwaardig voor een club met zo,n reputatie.
  Gewoon met z,n allen niet meer gaan.
  Probleem opgelost. :'(


  ⚠️ Meld

 8. Waar werd het voorheen georganiseerd? Ik meen te begrijpen dat het een bestraat ‘iets’ geweest is terwijl nu dus één en al gras (of later modder)


  ⚠️ Meld

 9. was gewoon een zeehondenshow, mensen die eens gewoon met je beest en behandel hem niet als mens dan heb je ook niet dit gezeur…;);)


  ⚠️ Meld

 10. De honden waren ook wel nat geworden van het achterste plekje op de p-plaats van de IJsselhallen naar de ingang. Dit is het risico als je ze inschrijft voor een buitenshow, lijkt mij. Eigenlijk is het alleen maar eerlijk, door de regen en de modder viel er aan de bouw van de honden niets meer te verbergen door tactisch geborstelde vachten. Het weer kun je nou eenmaal niet beïnvloeden en je hebt een hond, geen modelpop.


  ⚠️ Meld

 11. Wat een ellende was het, voor de duurste show van Nederland. De grote Winner in Amsterdam is goedkoper en wat kreeg je er voor terug, een broek die in de was niet schoon te krijgen was, een stoffen bench, die onder de modder zit en wat er niet af gaat en laarsjes die regelrecht de vuilnisbak in kunnen. Zelfs het personeel was te beroerd om mensen te helpen, die met hun volle kar, met honden vast liepen en door hen niet werd geholpen. DIT WAS DE AFGANG VAN DE IJSSELSHOW. Kan ik de reinigingskosten declareren?


  ⚠️ Meld

 12. En de organisatie met hun mooie pakkies en fel blauwe dasjes trokken zich nergens wat van aan hoor. Kritische vragen werden niet geduld. Ze zijn in Zwolle ook nog eens arrogant. Wij komen nooit weer!!


  ⚠️ Meld

 13. Ik hoor hoor hier alleen scahnde spreken over de straat waar deze show gegeven is.
  Dat mooie verzorrgde hondjes in de blubber moesten lopen. Ik hoop dat ze er heel goed van geleerd hebben en daar niet meer die show gaan houden. Omwonende hebben ontzettend veel last van dat geblaf gehad. S’morgens vroeg stonden die beesten al te janken en te keffen.  ⚠️ Meld

 14. de straat zit tegen over een hondenclub mensen die tegen over een stadion wonen hebben meerdere keren per jaar last van suporters dus wat zeuren ze word er een moskee gebouwd of tbs kliniek is het ook niet goed .
  ik persoonlijk vond het een mooie show en ja er was blubber en ja er is zeker op bepaalde dingen wat aan te merken .
  maar met mooi weer is dit best een goede keuze even de kinder ziektes er uit en mischien eerder in het jaar geven als je je niet aan de ijsselhallen vast houdt waarom dan de datum ook niet vroeger in het jaar en sanne je hebt gelijk de patat (vlaamsefriet)was heerlijk….ik hoop volgend jaar op beter weer maar ben zowiezo wee van de party
  groetjes bep


  ⚠️ Meld

 15. een broek die in de was niet schoon te krijgen was, een stoffen bench, die onder de modder zit en wat er niet af gaat en laarsjes die regelrecht de vuilnisbak in kunnen.

  We hebben het toch over blubber? Laarsjes de vuilnisbak in? waarom? omdat ze vies zijn?  ⚠️ Meld

 16. echt een ongelooflijke modderzooi, inderdaad honden die mooi en verzorgd de auto in gingen thuis vanaf de eerste stap in Zwolle onder de drek zaten en voor dit inschrijfgeld ??? schandalig gewoon de mensen die binnen showden ( de kwetsbare rassen zoals er gesteld werd) ja .. bleven schoon inderdaad,dit was echt te erg voor woorden te kleine en modderige ringen v grote rassen, medewerkers die stonden te kijken en nee niet even een handje helpen wanneer je vast gelopen was, waterpunten enden lopen 7 toiletten op zoveel bezoekers enz enz 1 dikke dikke en intrieste aanfluiting, waarom niet meer tenten geplaatst ?? dit was in ieder geval voor mij de allerlaatste keer Ijsselshow


  ⚠️ Meld

 17. Kijk dat het slecht weer was, daar kan niemand wat aan doen. Regen is niet erg, daar kunnen wij en onze honden wel tegen.
  Wat wel erg is??? De leugens die in de uitnodiging en op het internet staan. De organisatie was ronduit slecht. Men wist dat het slecht weer zou worden, had dan maatregelen genomen.
  Parkeren op nog geen 300 meter van het showterrein? Laat me niet lachen, sommige mensen stonden bij de Mc.Donalds, ietsjepietsie verder dus, de weg er naar toe, kuilen, gaten vol smurrie en blubber.. je bleef met je karretjes en benches gewoon in de troep en kiezels steken, je kwam dus al smerig in de tent aan. De buitenbenches kliedernat, de tenten weggewaaid ( hadden toch uit de sloot gewist kunnen worden ) kleine ringen, niks mooie grote ringen. Het gras zo nat dat je erin wegzakte. Maar het ergste die vieze modder en blubber rondom de ringen. Binnen in de hoofdtent, glibberig en jawel levensgevaarklijk, mensen op elkaar gepakt, ingangen geblokkeerd. Wat als er iets gebeurd zou zijn??? Voordat je de ring inging zakte je echt tot over je enkels in de blubber!!!
  Dus niks goed georganiseerd, veel geld , veel spullen kleding naar de haaien… en het ergste de arrogantie van diverse mensen die daar rondliepen , dat het toch echt wel een prachtshow was.
  Ga er nooit meer heen ondanks de goede resultaten die we behaald hebben.
  De slechts georganiseerde show die ik ooit meegemaakt heb!!!
  Een Vlaams frietje en een ijsje maken zoiets echt niet goed


  ⚠️ Meld

 18. Volgend jaar zijn we dit echt niet vergeten. Er zijn al veel minder inschrijvingen geweest. Alle shows lopen al hard terug let maar op wat er hier volgend jaar als de opzet het zelfde is gaat gebeuren. Zelf als ze het gaan organiseren in de IJsselhallen zullen ze de gevolgen van deze show echt nog wel merken. Vind het erg naïef gedacht en minachtend dat het allemaal wel los zal lopen. Het is niet het einde van de wereld maar de mensen zijn niet dom en trappen hier geen tweede keer in.


  ⚠️ Meld

 19. Op zondag waren mijn zoon en ik ook showhandler en hebben wij onze honden onder zeer modderige omstandigheden, zelfs in de erering getoond. Maar ik wil toch vermelden dat zeker de mensen van de organisatie de intentie gehad hebben om er een super mooie eerste buitenshow met internationale allure van te maken. Naar mijn mening worden deze mensen bij sommige bovenstaande berichten ernstig tekort gedaan en dat er respectloze woorden worden gebruikt. Natuurlijk moet er nog veel verbeterd worden, maar om maar es een puur Nederlandse uitdrukking te gebruiken: ‘waar gehakt wordt, vallen nu eenmaal spaanders’. Deze overmacht aan regen wat door de natuur werd veroorzaakt, moet voor de volgende show een aandachtspunt zijn op alle fronten. Laat het een les voor ons allemaal zijn en een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid daar voor nemen. Voor mijn zoon en mij is dat praktisch gezien een set schone kleding. Het moge duidelijk zijn dat wij ondanks de omstandigheden genoten hebben.


  ⚠️ Meld

 20. maar de mensen zijn niet dom

  Blijkbaar wel, gezien het aantal mensen dat kleren en schoenen weggegooid heeft vanwege een beetje modder (?)
  Als je van te voren al weet dat de show buiten is, wellicht er al van op de hoogte was dat het hard regende of ging regenen, dan trek je bij voorbaat toch al geen kleren en schoenen aan die (blijkbaar) niet tegen modder kunnen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.