Berkum wint in lastig duel van Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft het thuisduel tegen Nunspeet met 4-1 gewonnen. De thuisclub was voor rust heer en meester, maar verzuimde afstand te nemen, en kreeg in de tweede helft een aantal hachelijke situaties voor de kiezen. Een slotoffensief met twee fraaie uitgespeelde goals zorgde echter voor een misschien wat geflatteerde uitslag maar de winst was, gezien het spelbeeld, verdiend voor de Zwollenaren. 

“Ik was heel tevreden over de eerste helft, maar na rust gaven we een goal weg door onoplettendheid. Daarna creëerden we lange tijd te weinig maar in het laatste deel van de wedstrijd speelden we goed en ik ben erg tevreden over de manier waarop de laatste twee doelpunten zijn gemaakt,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge. Berkum zette direct na de aftrap flink aan en kwam binnen vijf minuten op voorsprong. Een vrije trap werd van net buiten het strafschopgebied hard en onhoudbaar ingeschoten door Dirk Muis, die zijn club zo op 1-0 bracht.


Slechts enkele minuten later liet Karim Chengachi de kans op een grotere voorsprong liggen en na 25 minuten kon ook Jerrol Poot een riante mogelijkheid niet benutten nadat Nunspeet-keeper Gerben Jan Ruizendaal de bal had losgelaten. De Nunspeetse doelman hield daarna nog Frank Hoolsema van scoren af en had vijf minuten voor rust het geluk aan zijn kant toen hij een bal opnieuw niet klemvast kon verwerken. Daar stond in de hele eerste helft slechts één mogelijkheid van Nunspeet tegenover. Na een vrije trap kwam de bal bij Edwin Starke, die van flinke afstand uithaalde maar zijn inzet via de bovenkant van de lat over zag gaan. De tweede helft was echter nog geen minuut oud toen Nunspeet op gelijke hoogte kwam. Na Zwols balverlies op het middenveld en ongeconcentreerd verdedigen kwam de bal bij Erwin Schouten, die profiteerde en van dichtbij de 1-1 binnen tikte.

Berkum leek even van slag maar kwam 20 minuten voor tijd toch weer op voorsprong. Bunyamin Özkök speelde Chris van der Meulen aan, die daarop in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Heel Nunspeet was van mening dat er niets aan de hand was geweest maar scheidsrechter Van Beelen was resoluut en kende een strafschop toe. Keeper Ruizendaal keerde de penalty van Van der Meulen in eerste instantie nog maar de Zwolse aanvoerder wist uit de rebound de 2-1 toch binnen te schieten. Direct daarna beleefde de thuisclub enkele hachelijke momenten, waarbij keeper Mathijs Bouwhuis eerst een goede redding op zijn naam bracht en Berkum vervolgens door het oog van de naald kroop nadat een hard schot van Schouten dreunend op de lat uiteen spatte. Berkum kreeg vervolgens kansen via Chengachi en invaller Jeroen van Brummen maar gooide de wedstrijd pas in de slotfase in het slot. In de laatste minuut scoorde Van der Meulen na een fraaie combinatie met Özkök de 3-1 en in blessuretijd zorgde Yassine Assa zelfs nog voor 4-1, na opnieuw mooi opbouwend werk van Van der Meulen en Özkök. Voor Berkum was er in die slotfase nog wel een flinke domper doordat de ingevallen spits Youp Kok in de blessuretijd van het veld moest met een ogenschijnlijk zware blessure.

Berkum-Nunspeet, 6 oktober 2012

Eindstand: 4-1 (1-0)

Doelpunten: 5. Dirk Muis (1-0), 46. Erwin Schouten (1-1), 70. Chris van der Meulen (2-1) (strafschop), 90. Chris van der Meulen (3-1), 90+3. Yassine Assa (4-1)Gele kaart: Patrick Pluim (Nunspeet)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (80. Jeroen van Brummen), Bunyamin Özkök, Chris van der Meulen, Karim Chengachi (80. Youp Kok) (90+2. Dennis Horstman)

Opstelling Nunspeet: Gerben Jan Ruizendaal, Michel Hup, Bram Zwaan (81. Wilfred Wieteler). Robbert de Graaf, Erwin Schouten, Kevin Scholten, Patrick Pluim (78. Joseph Kanyike), Edwin Starke, Dick van Rhee (72. Bjorn Rellum), Lars ten Dolle, Rick Pul

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.