Landstede Volleybal wint Supercup

Zwolle – De mannen van Landstede Volleybal hebben de eerste prijs van het seizoen binnengesleept. De Zwollenaren waren met 3-1 te sterk voor de mannen van Orion uit Doetinchem (25-27, 29-27, 24-26, 25-19).

De score in de tweede set werd met een slimme prikbal van Landstede Volleybal spelverdeler Roland Rademaker geopend. Ook de beginfase van de tweede set ging het gelijk op tussen de twee ploegen (11-11). De mannen uit Doetinchem creëerden een voorsprong (12-15) maar Landstede Volleybal bleef knokken en wist de stand gelijk te trekken (16-16). Een mooie aanval van de Doetinchemers en een aanvallende actie van Landstede Volleybal die buiten de lijnen belandde, leverde een 18-20 voorsprong op voor Orion. Landstede Volleybal gaf zich niet zomaar gewonnen. De stand werd op 21-21 gelijk getrokken en de teams gingen tot 27-27 gelijk op. Landstede Volleybal wist uiteindelijk hun setpoint wel te benutten en de set ging met 29-27 naar Zwolle.

Orion begon de derde set sterk met een 0-3 voorsprong. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd tot een stand van 11-14. Een aanval van Jorn Huiskamp bracht Landstede Volleybal echter weer terug in de wedstrijd (14-14). Een achterstand van twee punten werd door Landstede Volleybal ingelopen tot een gelijke stand (20-20), waarna Orion coach Hellinga een time-out aanvroeg. Tot 24-24 bleef het spannend waarbij Orion de laatste twee punten wist te bemachtigen en de set met 24-26 naar zich toe trok.

Onder luidde aanmoedigingen van de Zwolse supporters begon Landstede Volleybal de vierde set met een 9-4 voorsprong. Een ruime voorsprong hebben ze de gehele set weten vast te houden en Orion kwam er in deze set niet meer aan te pas. De set ging met 25-19 naar Landstede Volleybal en daarmee haalden zij de eerste titel van het seizoen naar Zwolle.

Landstede Volleybal hoofdcoach Redbad Strikwerda na afloop van de wedstrijd: “Wij zijn erg blij met het winnen van de Supercup. Het is voor ons erg waardevol om aan het begin van het seizoen deze prijs te winnen. We hebben natuurlijk wel oefenwedstrijden gespeeld, maar hier draaide het ergens om, het was voor ons een goede test of we ook met druk om wisten te gaan.”

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.