Open Dag Melkschapenboerderij De Vreugdehoeve

Zwolle – Zondag opende de nieuwe biologische schapenboerderij De Vreugdehoeve haar deuren. Publiek was deze dag welkom om de nieuwe boerderij en de schapen te bekijken of om met een boswachter van Natuurmonumenten mee op pad te gaan naar natuurgebied De Vreugderijkerwaard. Bovendien waren op en om de boerderij tal van activiteiten. Het was er op deze Open Dag heel erg druk en gezellig. Het was zo druk dat auto’s al geparkeerd moesten worden op ruim een kilometer loopafstand. Hierdoor werd wel een pendeldienst ingezet door tractors met huifkarren erachter. Het zonnige weer was natuurlijk schitterend.

vreugdehoeve_14.jpg

De totstandkoming van De Vreugdehoeve is gelinkt aan het project Ruimte voor de Rivier Zwolle, waarmee het Waterschap Groot Salland stad en achterland beschermt tegen hoogwater op de IJssel. De oude boerderij van de familie van Assen moest wijken voor de IJssel die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoogwater. Het verplaatsen van de schapenboerderij en daarmee de totstandkoming van De Vreugdehoeve maakt namelijk onderdeel uit van het project Ruimte voor de Rivier Zwolle. Als onderdeel daarvan wordt ter hoogte van Westenholte de dijk verlegd en buitendijks nieuwe geulen gegraven. Hierdoor kan de IJssel ten tijden van hoogwater meer water afvoeren. De verplaatsing van enkele woningen en bedrijven zijn hiervoor noodzakelijk. De verhuizing van de schapenboerderij greep de familie aan om naast het verbeteren en uitbreiden van de eigen producten ook nieuwe activiteiten te ontplooien.

vreugdehoeve_18.jpg

vreugdehoeve_17.jpg

vreugdehoeve_13.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

De Vreugdehoeve
De Vreugdehoeve ligt aan de Zalkerveerweg 20, in Zwolle. Kinderen konden zondag onder andere knutselen met schapenwol of broodjes bakken boven een vuurton. Er was een streekmarkt en bezoekers konden meehelpen met het knotten van wilgen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Zwolse band Muppetstuff.

Jubileum Vreugderijkerwaard
In de boerderij bevindt zich een informatiepunt van Natuurmonumenten van waaruit excursies starten naar natuurgebied De Vreugderijkerwaard. Dit unieke rivierenlandschap is 50 jaar in beheer van Natuurmonumenten en daarom zijn dit jaar de excursies gratis. De Vreugderijkerwaard herbergt zeer veel soorten planten en vogels.

In de nieuwe koffie- en theeschenkerij was gelegenheid om te genieten van een drankje en een hapje. Ook was de boerderijwinkel geopend, met onder andere eigen producten als ijs en schapenkaas.

vreugdehoeve_11.jpg

vreugdehoeve_12.jpg

vreugdehoeve_15.jpg

vreugdehoeve_16.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.