Locatietheater Het Slot nog een week te zien

Zwolle – Vanaf de première van Het Slot afgelopen woensdag, hebben al velen het aangedurfd het dorp waar Het Slot heerst te bezoeken. Locatietheater Het Slot is nog te bewonderen van woensdag 10 t/m zondag 14 oktober. In Het Slot stap je een dorp binnen waar je nog niemand kent, je bent nieuw en dat weten de dorpsbewoners ook.

Je bent vrij om rond te lopen, langs bijzondere plekken met intrigerende bewoners en vreemde muzikanten. ‘Het Slot’ lijkt een belangrijke rol te spelen in het leven van deze mensen. Geldt dat ook voor jou? En wat is Het Slot eigenlijk? Het Slot is een spannende theaterbeleving op het snijvlak van locatietheater en een spel, gebaseerd op het gelijknamige boek van Franz Kafka (1922). Als publiek stap je midden in de beklemmende wereld van dit boek, gesitueerd in het bijzondere Zwolse buurtschap Haerst.

Na het succes van de pilot van Het Slot in september 2011, is NijT het concept verder gaan ontwikkelen. Op 3 oktober 2012 vindt in Haerst de première plaats van Het Slot. Het Slot combineert de magie van locatietheater met de spanning van een spel als ‘Wie is de mol’ en de vervreemding van Kafka.

NijT maakt theater in Zwolle en omgeving op bijzondere locaties. NijT zoekt op alle mogelijke manieren kruisbestuiving – tussen kunstdisciplines, met een locatie, tussen theatermakers en niet-theatermakers. Altijd met als doel wederzijdse inspiratie te creëren. Dat levert voorstellingen op waarin muziek en beeld vaak een belangrijke rol spelen, die vaak op een bijzondere locatie spelen en die altijd over wezenlijke onderwerpen gaan.

Voorstellingen en kaartverkoop:

Het Slot is geschikt voor 14+

Nog te zien: 7 t/m 14 oktober 2012 (muv 8 en 9 oktober)

Reserveren is noodzakelijk. Kaartprijs: €15 volwassenen | €12 voor studenten

Per mail: reserveringen@nijt.nl

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Observer, het was geweldig! Echt een grote aanrader! Het is mysterieus, spannend, mooi. Je moet niet bang zijn in het donker, en openstaan voor wat je tegenkomt. Ik zou zeggen: ga naar Haerst!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.