Landstede Basketbal verliest eerste wedstrijd

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. In het eigen Landstede Sportcentrum won EiffelTowers met 62-71.

landstedeeiffel_1.jpg

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Het eerste kwart eindigde met de stand 13-13. Vanaf het tweede kwart nam het team uit Den Bosch afstand (12-22). Na de rust was het derde kwart voor de basketballers uit Zwolle (22-16). Het vierde en laatste kwart ging weer naar EiffelTowers (15-20). De uitslag is teleurstellend voor het grotendeels nieuwe team van Landstede, maar er volgen nog genoeg wedstrijden om aanlsuiting met de basketbaltop te houden. Het bereiken van de Play-Offs is het doel van dit jaar. Zaterdag moet Landstede uit naar kampioenskandidaat ZZ Leiden. Zondag 21 oktober spelen de basketballers weer thuis, dan tegen Stepco BSW.

landstedeeiffel_4.jpg

landstedeeiffel_3.jpg

landstedeeiffel_5.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

landstedeeiffel_2.jpg

Jitske Visser opende het basketbalseizoen voor Landstede Basketbal in het Landstede Sportcentrum. Jitske verzorgt de jumpbal bij de wedstrijd Landstede Basketbal – EiffelTowers. Landstede Basketbal wilde voor de wedstrijd graag even stil staan bij de enorme prestatie die Jitske samen met haar team heeft bereikt op de Paralympische Spelen. Samen met het Nederlands team rolstoelbasketbal is Jitske afgelopen zomer op de Paralympische Spelen in London een inspiratiebron geweest voor het Nederlands basketbal. De inwoonster van Zwolle had een meer dan belangrijke bijdrage in het team. Ze was niet alleen starter, maar speelde gemiddeld meer dan dertig minuten per wedstrijd. Het attractieve spel van het Nederlands damesteam leverde uiteindelijk een bronzen medaille op door een klinkende overwinning op de Verenigde Staten.

Artikel delen: