Expositie ‘wereldkinderen’ in Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Nieuwsgierige kinderen uit Tibet, China en Laos inspireerden Aly Huisman voor een serie portretten van kinderen van overal. In de maand waarin ook de Kinderboekenweek plaats vindt, is het werk van deze Zwolse kunstenares in de Bibliotheek Zwolle Centrum.

wereldkinderen.jpg

Tijdens een recente reis door China, Tibet en Laos maakte de zoon van Aly Huisman diverse foto’s van kinderen. De bijbehorende verhalen van deze kinderen inspireerden de kunstenares tot het maken van een serie portretten van kinderen over de hele wereld. Ook beelden van haar eigen reis naar Zuid-Afrika zijn door Aly Huisman verwerkt in een serie schilderijen. De expositie benadrukt de eigenheid  van deze wereldkinderen: een blij Indiaas meisje uit een armoedig dorp, een even afgeleide Praagse straataccordioniste en een gedreven Engelse danser op balletles. 

Aly Huisman oefent al jong met tekenen. Na de Pedagogische Academie met tekenen als specialisatie, vindt ze al snel werk in het onderwijs. Daarnaast blijft ze teken- en schilderlessen volgen en haalt ze de onderwijsakte voor tekenen. Vanaf de jaren ‘80 maakt ze in opdracht ontwerpen voor flyers, brochures, logo’s, lesmateriaal en (kinder)boeken. Het vrije werk bestaat aanvankelijk uit aquarellen, nog steeds een geliefde techniek. De laatste jaren werkt ze ook veel in acryl. De onderwerpen hebben bijna altijd te maken met mensen. Zo verzorgde ze recent de illustraties in Lachrimpels en littekens, een boekje over het alledaagse leven in een verzorgingstehuis. Aly is lid van kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle.

Zaterdag 13 oktober geeft Aly Huisman tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op haar werk en gaat met belangstellenden in gesprek over haar schilderijen. De entree is gratis. De expositie ‘Wereldkinderen’ is tot en met 27 oktober gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum, Diezerstraat 80.

Artikel delen: