Veel belangstelling voor week van de opvoeding

Zwolle – In de Nationale week van de opvoeding, die plaats vond van 1 t/m 5 oktober, organiseerde Prokino/ kinderopvang Plons in Zwolle twee ouderbijeenkomsten over Positief Opvoeden. Deze vonden plaats op verschillende kinderopvang-locaties in de stad, zodat het goed bereikbaar was voor iedereen die belangstelling had.

weekvandeopvoeding.jpg
Foto: Kinderopvang 

Beide bijeenkomsten werden goed bezocht.  In een groep van 7 tot 10 ouders, het merendeel van buiten kinderopvang Plons, werden allerlei situaties uit de opvoeding besproken. Tips vanuit het opvoedprogramma Triple-P, een Positief Pedagogisch Programma, werden meegegeven en besproken. Ouders vertelden openhartig over de moeilijke aspecten van het opvoeden waar zij tegenaan lopen en gaven elkaar tips. Voor de meeste ouders die bij de bijeenkomsten kwamen, waren de tips over Positief Opvoeden wel bekend, maar een goede opfrisser. Met name het herkenning vinden bij elkaar, het krijgen van tips van andere ouders en de bevestiging krijgen dat je het goed doet, is voor de ouders het prettige aan een dergelijke ouderbijeenkomst. Er is veel ruimte voor uitwisseling.

Daarnaast was er de mogelijkheid om je kinderen mee te nemen, wat veel ouders prettig vonden en waarvan zij ook gebruik maakten. Er was een pedagogisch medewerker aanwezig om met deze kinderen te spelen. Prokino/ Kinderopvang Plons organiseert vier keer per jaar ouderbijeenkomsten. Hieronder kwamen het afgelopen jaar  de volgende onderwerpen naar voren : “ hoe kies ik een basisschool?” , “ Voorlezen is leuk!” en “ de ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar”. Basisopzet van elke bijeenkomst is een klein stukje informatie (ook om mee te nemen naar huis) en veel gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen met elkaar.

 

In de eerstvolgende bijeenkomst staat op het programma de workshop: “Eetplezier en beweegkriebels”.

Artikel delen: