Dag van de Duurzaamheid in Nooterhof

Zwolle – Aanstaande woensdag 10 oktober is het weer de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Ook Doepark Nooterhof in Zwolle staat dan bol van de activiteiten.

Stichting HelpTeamWork laat zien hoe jeany’s worden gemaakt. Jeany’s zijn denim shoecovers, overtrekschoentjes gemaakt van oude spijkerbroeken en kunnen worden gebruikt in bijv. zwembaden, sporthallen, scholen, kinderopvang e.d. Locatie: gebouw De Kruidwisch, 14.00-17.00 uur. Een team van Upgraders staat klaar om een traditionele mobiele snackbar in een geheel nieuw jasje te steken. Pimp your snackmobiel zorgt voor een aanzet waarmee de snackmobiel sterk staat voor de toekomst. Om dit programma een boost te geven kunnen Zwollenaren tussen 14.00 en 16.00 gratis een snack proberen. Knip hiervoor de bon uit de Wijzer in de Peperbus van 3 oktober uit en lever deze 10 oktober in. Locatie: entree Doepark Nooterhof, 14.00-16.00 uur. MVO loont!
DORZ (Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle) is een onafhankelijke stichting voor en door ondernemers in de regio Zwolle. DORZ heeft in samenwerking met onder andere de gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel een interessant programma samengesteld. Ondernemers krijgen de kans om kennis te maken met een aantal aspecten van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. De bijeenkomst vindt plaats in Doepark Nooterhof van 15:00 uur tot 17:00 uur. De middag wordt geopend door Gerard Bosman, voorzitter DORZ en wethouder René de Heer. Vervolgens worden er diverse voorlichtingen gegeven en krijgt men de kans tijdens tafelsessies te discussiëren over actuele thema’s. Afsluitend vindt er een netwerkborrel plaats.

Duurzame gedragsverandering op de werkvloer
De minor Social Green presenteert zichzelf op de Nooterhof tijdens de MVO loont! Bijeenkomst om 15.00 uur. Kom gerust langs, wij geven u graag inzicht in de minor en de kansen die dit biedt voor uw organisatie. Contact projectleider: Anne-Floor Zuurbier, tel. (038) 4250939.

Kennissessie lokale duurzame energie initiatieven
Van 18:00 tot 21:00 uur organiseert Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met AT Osborne en de gemeente Zwolle een kennissessie voor Lokale Duurzame Energie Initiatieven. Op het programma staat onder andere een presentatie van Michael Boddeke, directeur van het lokale duurzame energiecoöperatie duurzame energie Apeldoorn (de-A). Kijk voor meer info en registratie (verplicht) op de volgende webpagina: http://shortly.nl/xa.Zwols team 2015
Zwols Team 2015 is een groep mensen die zich wil inzetten voor het behalen van de millenniumdoelen in Zwolle. Voelt u zich wereldburger, wilt u meer weten over het Team 2015 of wilt u weten hoe u uw millen¬nium initiatief kunt realiseren? Kom dan naar de georganiseerde bijeenkomst van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Duurzame dates
Loopt u rond met een duurzaam initiatief en/of idee, en kunt u daarbij hulp gebruiken? Meldt u dan aan voor de Duurzame Dates. Natuur en Milieu Overijssel en GreenWish organiseren Duurzame Dates. Inloop vanaf 15.00 uur en aanvang 15.30 uur. Heeft u belangstelling voor een Duurzame Date? Neem dan contact op met Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel, tel. (038) 425 09 78

Duurzame TV
Gedurende de dag komt Duurzaam24TV naar de Nooterhof om opnames maken.
Onder de naam ‘Overijssel Duurzame Wereld’ is Landstede, samen met andere partners, onlangs een structurele samenwerking aangegaan met Duurzaam24TV.

Artikel delen: