Jeugdbrandweer Zwolle wint Brons en Goud tijdens NK

Zwolle – Jeugdbrandweer Zwolle heeft de prijzenkast verder gevuld. Vorig weekend al veroverde de ploeg Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar) in Mierlo de Bronzen plek tijdens het NK Jeugdbrandweer. Afgelopen zaterdag 6 oktober 2012 vielen ook de twee andere Zwolse ploegen in de prijzen. Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) won Brons en Junioren (12 t/m 15 jaar) Goud tijdens het NK in Mijdrecht.

jeugdbrandweer.jpg

Afgelopen zaterdag 6 oktober 2012 speelden tien Jeugdkorpsen Aspiranten Lagedruk en tien korpsen Junioren de finales. Zij hadden zich eerder dit jaar via voorrondes en halve finales geplaatst. Inzet voor Aspiranten Lagedruk was een brandende container die tegen de gevel van een scoutingclub stond. De brand was naar binnen geslagen en ook naar boven. Op de eerste verdieping bevond zich een slachtoffer. Zwolle pakte hier Brons voor Lelystad en Hagestein.

De Junioren moesten een brand blussen in een groothandel voor keukenbenodigdheden. De brand was ontstaan in een kopieerapparaat en doorgeslagen naar de bovengelegen verdieping.

Oud-Beijerland en Hoorn werden door kampioen Zwolle verslagen.

Beide ploegen werden beoordeeld op de totale inzet: veilig werken, blussen van de brand en – in het geval van de Aspiranten – het redden van het slachtoffer.

In Nederland zijn 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) organiseert jaarlijks de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. Zwolle heeft drie Jeugdploegen: Junioren (12 t/m 15 jaar), Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) en Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar).

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.