Esmé Kamphuis geeft clinic bij AV PEC 1910

Zwolle – Zaterdag 13 oktober geeft Esmé Kamphuis op de atletiekbaan van AV PEC 1910 een clinic voor de CD junioren van de atletiekclub. De clinic begint om 14 uur en duurt tot 16 uur.  

Esmé Kamphuis is de captain van Bobsleeteam Kamphuis. Bij de vorige Winterspelen werd ze achtste en bij de volgende Spelen gaat ze voor goud. Esmé gaat zaterdag vertellen over haar leven als topsporter en ze gaat verschillende trainingsvormen doornemen met de atleten, met de nadruk op explosiviteit. Dat kan op een manier waarop de ‘echte’ bobsleeërs dat ook doen als er geen helling en geen sneeuw in de buurt is: met de karretjes van de Karwei! Esmé was vroeger lid van PEC. Een paar jaar geleden maakte ze de overstap van de atletiek naar de bobslee. Niet toevallig, want net als bij atletiek is bij de bobslee explosiviteit belangrijk. Er zijn meer bobsleeërs die in hun jonge jaren lid van een atletiekclub waren.

De clinic van Esmé Kamphuis past in het jeugdbeleid van AV PEC 1910, waarbij plezier in de sport, leuke dingen doen met je sportvrienden belangrijk zijn, net als presteren. Je haalt het beste uit jezelf als je ook plezier hebt! Door de clinics van topsporters krijgen de jeugdleden verhalen te horen over hoe een topsportleven er uit kan zien en hoe leuk dat kan zijn. Tegelijkertijd vormt de clinic de ludieke start van het winterseizoen, daarom ontbreken de koek en zopie niet. Na afloop van de clinic kan iedereen op de foto met Esmé en met de bob waarmee ze in 2014 goud hoopt te halen in Sochi. Iedereen die bij de clinic wil komen kijken is welkom.

Artikel delen: