Quinton Christina op proef bij PEC Zwolle

Zwolle – Sinds vorige week traint de 17-jarige Quinton Christina mee met de A1 van PEC Zwolle. Christina woont op Curaçao en speelt, ondanks zijn jonge leeftijd, voor het nationale elftal van het eiland. De jonge speler vertelt dat het zijn droom is om profvoetballer te worden in Nederland: ,,Ik wens hier te mogen blijven om mijn droom te kunnen verwezenlijken.”

Op Curaçao speelt Christina voor voetbalclub CRKSV Jong Holland, dat uitkomt op het hoogste niveau van het eiland. ,,In Curacao woon ik naast de voetbalvereniging. Ik ben de club dankbaar dat ze mij hebben geholpen om in Zwolle te kunnen voetballen. Naast de voetbalclub wil ik ook mijn familie en God bedanken. Zij zijn voor mij erg belangrijk”, aldus Christina. Christina’s begeleider Erely Elisabeth vindt het gaaf dat de jonge Christina bij PEC Zwolle mag meevoetballen: ,,Ik ben erg trots op Quinton. Hij is een lieve jongen die echt voor zijn doel gaat.” Volgens Elisabeth praat Christina over niets anders dan voetbal: ,,Hij wil in Zwolle nu ook echt laten zien dat hij het in zich heeft om te slagen als profvoetballer.”

PEC Zwolle trainer Gert Peter de Gunst geeft aan dat Christina erg goed is aan de bal: ,,Hij is technisch zeer vaardig en ook nog eens tweebenig. Vooral in de positiespelletjes doet hij het erg goed.” Toch heeft de trainer nog wel een verbeterpuntje: ,,Het tactische aspect is niet het sterkste punt van Quinton. Op dat gebied kan hij zich nog verder ontwikkelen.”

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.