Beslissing bebouwing Dijklanden voor volgend college

Zwolle – Wethouder G. Piek zou op het wijkplatform van de Aa-landen hebben gezegd dat de komende decennia geen woningen op de Dijklanden bij het Westerveldse Bos, gebouwd gaan worden. Een afvaardiging van ‘Handen af van de Dijklanden’, die al jaren bebouwing van de Dijklanden wil voorkomen, was bij het wijkplatform aanwezig, tekende de uitspraak op en verspreidde het grote nieuws op Twitter. GroenLinks en D’66 wilden duidelijkheid. Wethouder Piek stelt maandagavond tijdens de raadsvergadering dat zijn antwoord, gegeven op een vraag tijdens het wijkplatform Aa-landen, niet uit zijn verband moet worden gerukt.

De wethouder heeft opgemerkt dat door de crisis in de woningbouw de komende jaren er geen woningen gebouwd gaan worden in Dijklanden. Hij heeft niet gezegd dat daarom nu met de groene invulling van Dijklanden kan worden begonnen. Die beslissing ligt overigens bij de raad, aldus de wethouder. Maar om die beslissing te nemen, is het nog te vroeg in zijn ogen. Er zal nader onderzoek moeten worden gedaan, maar dit is voorlopig op een laag pitje gezet. Hoe verder is ook mede afhankelijk van het toekomstige rijksbeleid. Besluitvorming over de toekomst van Dijklanden kan het beste in de volgende bestuursperiode plaatsvinden. Vanuit het college zijn er in ieder geval geen voorstellen hierover te verwachten momenteel. Dat er een relatie is met de herontwikkeling van de vastgoedprogramma’s moge duidelijk zijn en bij de te nemen vervolgstappen komt dit ook aan de orde. Er komen dus nog gelegenheden om hierover van gedachten te wisselen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Niet bouwen, de infrastructuur is hier niet op berekent.
  Als straks alle mensen langs de Rijnlaan moeten voorspel ik grote problemen.
  Laat ze maar achter Berkum gaan bouwen in Herfte, daar is nog ruimte zat.


  ⚠️ Meld

 2. Nou laat zwolle maar gewoon zwolle blijven! Als ze willen bouwen laat ze dan maar richting Hasselt, Kampen gaan met de aanbouw van een nieuw smurfendorp in stadshagen!


  ⚠️ Meld

 3. Laat ze maar betaalbare huurwoningen bouwen voor de mensen die het moeilijk krijgen door al die bezuinigingen van de regering .De mensen moeten straks de maag aan de kapstok hangen omdat de kosten voor het levensonderhoud de pan uitreizen.Belastingen ,energielasten en andere gemeentelijke lasten worden steeds elk jaar hoger als dat de inkomsten stijgen.En dat terwijl Zwolle zoveel gewezen wethouders nog voor tonnen op wachtgeld heeft gooi die gasten in de ww net als normale werklozen maar niet jaren op wachtgeld voor de luizenbaan die ze hier hadden


  ⚠️ Meld

 4. Lekker gemakkelijk de beslissing voor je uitschuiven terwijl je al weet hoe dit de komende tientallen jaren gaat.
  Laat het groen zijn gang gaan, investeer in ruimte en de gezondheid van mensen want die woningen stann er toch wel in no time.
  Dit getuigd weer van geen ballen hebben !


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.