Poppenparade Theater Gnaffel gaat on tour!

Zwolle – In de afgelopen weken hebben ruim 3000 kinderen en volwassenen in Theater Odeon de expositie van de vele poppen van Gnaffel kunnen bekijken. Woensdag 10 oktober is de laatste dag dat de Poppenparade in zijn geheel te zien is in Odeon, daarna gaan (bijna) alle poppen verhuizen naar Boekhandel Waanders, (Eiland 9). Hier zal de Poppenparade te zien zijn vanaf maandagmiddag 15 oktober tot en met eind november 2012.

broes.jpg

Theater Gnaffel heeft in de afgelopen 25 jaar 35 verschillende voorstellingen gemaakt waarin 215 poppen hebben meegespeeld! Alle poppen zijn bewaard gebleven en hebben een eigen plekje binnen de expositie. Kinderen die een bezoek brengen aan de expositie in Boekhandel Waanders, kunnen een kleine speurtocht volgen langs de poppen met vragen. Ook is hier het jubileumboek van 25 jaar Gnaffel te verkrijgen. Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. In de voorstellingen van Theater Gnaffel wordt het publiek meegezogen in de beleving van de personages die met hun eeuwige nieuwsgierigheid verandering mogelijk maken. Je eigen plek veroveren tegen de stroom in.

Omgaan met onverdraagzaamheid en onverschilligheid. Daar gaat het om in de voorstellingen van Theater Gnaffel. Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken en eigen speelmethode en theatertaal ontwikkeld. Zijn voorstellingen kenmerken zich door eigenzinnigheid, fantasie, poëzie en humor.

Artikel delen: