Landstede studenten checken veiligheid winkels

Zwolle – In deze Week van de Veiligheid  start het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) met een actiecampagne voor meer veiligheid in de winkels. Deze campagne, die loopt tot en met maart 2013, houdt in dat bij 10.000 winkels in Nederland een gratis Veiligheidscheck wordt uitgevoerd. Ook detaillisten in de binnenstad van Zwolle krijgen een gratis Veiligheidscheck. Studenten van ROC Landstede van de opleiding Veilig & Beschermd, checkten op dinsdag circa 400 winkels in de binnenstad van Zwolle op 12 snel te controleren risicopunten.

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_03.jpg

De campagne onder het thema ‘Hoe veilig is uw zaak? Doe de veiligheidscheck!’ is opgezet in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het doel is om winkeliers meer bewust te maken wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Dat kan al met eenvoudige maatregelen die relatief weinig tijd en investeringen vergen en veel opleveren. De Veiligheidschecks worden uitgevoerd door ROC-studenten die een opleiding op het gebied van veiligheid volgen. Het mes snijdt zo aan twee kanten: de ondernemers krijgen veiligheidsadvies en de leerlingen doen nuttige praktijkervaring op.

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_06.jpg

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_04.jpg

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_01.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Veiligheidschecks in Zwolle

De Veiligheidschecks in Zwolle werden uitgevoerd door studenten van ROC Landstede van de opleiding Veilig & Beschermd. Zij controleren – in hun beveiligingsuniform – de winkels op 12 belangrijke aandachtspunten. Dat gaat om zichtbare zaken, zoals de aanwezigheid van camera’s, een confrontatiemonitor (waarop de klant zichzelf kan zien), de aanwezigheid van huisregels, het gebruik van een afroomsysteem, een overzichtelijke winkelinrichting, etc. Ook de alertheid van medewerkers werd gecheckt: wordt de klant begroet als hij de winkel binnenkomt? Na afloop van de quickscan kreeg de ondernemer de veiligheidschecklist met de uitslag, en aanvullende tips & tools. Daarmee kan hij zelf maatregelen nemen ter verbetering van punten die nog niet in orde zijn.

Zelf veiligheid checken

Winkeliers die niet bezocht worden, kunnen ook zelf de Veiligheidscheck uitvoeren. Op de website: www.hoeveiligisuwzaak.nl (vanaf 8 oktober live) kan de Veiligheidscheck worden gedownload. Ook zijn er praktische tips te vinden.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Alle winkeliers in Nederland zijn aangesloten bij het HBD. In het HBD werken samen: MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_05.jpg

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_02.jpg

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_08.jpg

09-10-2012_aftrap_veiligheids-check_winkels_zwolle-landstede_07.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. als ik de foto’s zie dan denk ik “wat willen die melkmuiltjes bereiken in de beveiliging/justitie”dit krijgt toch nooit enig respect van het Capuchon/ petjes volk.:'(


  ⚠️ Meld

 2. Aan jullie niveauloze reacties te lezen zijn jullie al jaren werkzaam in deze zogenaamde lagere klasses. Ze moeten toch ergens beginnen! Alles beter dan de zogenaamde internethooligan uit te hangen op weblog zwolle! Schaam jullie kapot!


  ⚠️ Meld

 3. inderdaad @Zwolleder.Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in de particuliere beveiliging!
  ik heb van dit soort jongeren zien komen en gaan omdat zij het niet aankonden te werken met de onderkant van de samenleving.
  er is van al die studenten nog geen 10% die dit langer dan 5 jaar uithoud. Aan uw naam te zien wil u zich graag spiegelen een een amsterdamse crimineel wat mij zeer te denken geeft aan uw niveau.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.