Algemene Log 5

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 100 reacties van een vervolg (Algemene log: deel 7) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 112
 1. WEBLOG heeft gelijk. De post op het SP_topic had hier gemoeten. Sorry!
  Nieuws van de andere kant: Tante (Heks) Rita moet excuusbrief van studenkioos partijleidertje Rutte ondertekenen. Dat weigert ze natuurlijk. Krijgt ze een vrijbrief voor wat ze altijd al wilde……aansluiten bij Bleke Geert.

  ==========
  Even ter afsluiting opdat deze poll van Geenstijl zo goed bij voorgaand stukje past:

  “Rutte is niet echt rechts”, wat dan wel?

  Dit aantal %

  Stagiaire 305 12%
  Links 80 3%
  Maagd 652 25%
  Heaumeau 576 22%
  Moederskindje 702 27%
  Te slim 179 7%
  Te dom 109 4%
  Totaal 2603


  ⚠️ Meld

 2. op dit moment cirkelt de helikopter weer boven zwolle ter ondersteuning van het korps op vaste bodem. ik vind het toch een beetje ver gezocht allemaal dat ze dit middel inzetten. wat vinden anderen hiervan?


  ⚠️ Meld

 3. Ongeval met een vrachtwagen tussen Zwolle-Zuid en Hattemerbroek.
  ============
  Edit:
  File: A28 Zwolle richting Amersfoort tussen Zwolle-Zuid en knp. Hattemerbroek 3 km, door een ongeluk met vrachtwagen 3 km.
  ============  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij wel…

  Gistermiddag was er trouwens een snelheidscontrole thv de oprit Zwolle-Noord ri Amersfoort. Had ze daar nog niet eerder zien staan. Erg tricky, aangezien je op dat moment maar 80 mocht op die plek.


  ⚠️ Meld

 5. Niks geleerd dick ?
  Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van een zaak of persoon, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te be?¯nvloeden. Het onderwerp wordt als het ware als een demon of iets demonisch voorgesteld.


  ⚠️ Meld

 6. @Marieke de eerste: Ik had net de reactie van Marieke de eerste in algemene log 4 gelezen. Sorry Marieke! Lees bijna dagelijks de weblog maar dan met name de hoofdpagina. In de reacties die ik bij de nieuws-items lees, ben ik je niet tegen gekomen. Wellicht heeft dat met mijn selectieve lezen te maken. De algemene log lees ik sporadisch. Ga vooral door onder je “eigen” naam. Ik zal de mijne wel wijzigen in MaMarieke. ’t Spiet mie donders


  ⚠️ Meld

 7. @ H.P.BR

  Ik vind dat een goede zaak, ik weet niet of er een pers bericht uit komt 1 dezer dagen maar als je weet wat er gebeurd is dan zal je het misschien snappen. En niet alleen in deze gebeurtenis vind ik het een goede zaak als hun het nodig achten dan moet het maar gewoon.


  ⚠️ Meld

 8. Beste Rudeboy, waar gaat die tekst over “demoniseren” over?
  -Guus Meeuwis
  -Frits Spits
  -de poll van Geenstijl
  -snelheidscontrole en waarschijnlijke boet?

  Ben wel hardleers idd. Soms komt dat ook wel uit want dan kan een onderwerp heerlijk doorgespit worden. Maar dan moet ik wel weten waar het over gaat?


  ⚠️ Meld

 9. wat? is er gebeurt natascha?
  ik vind het zelf persoonlijk niet nodig maar ben benieuwd waarvoor die heli hier dan zonodig in de lucht gaat hangen. als ik het goed heb las ik laatst iets over meer controle in de lucht na een geslaagde proef in de regio een tijdje geleden. dan vraag ik mij af of zwolle dit nodig heeft?  ⚠️ Meld

 10. Mijn broertje van 9 is gister toen hij naar school fietste bedreigd met een mes en de dader is richting assendorp gefietst


  ⚠️ Meld

 11. Kettingbotsing op de Voorsterbrug! 4 auto’s op elkaar in de richting Stadshagen, hele omgeving daar staat muurvast, vanaf Rieteweg naar Voorsterbrug kostte me 20 minuten. (paar honderd meter). Ik zag nog geen ambulance, was net een politiemotor bij.

  Was natuurlijk wachten op dit soort ongevallen daar. Je kan het daar slecht overzien doordat de brug ertussen zit, en de uitvoegstrook naar Stadshagen helemaal vol staat.


  ⚠️ Meld

 12. De steenrijke hotelerfgename Paris Hilton is vrijgelaten uit de gevangenis. De blonde schone is volgens bronnen vanochtend vroeg ontslagen uit de Century Regional Detention Facility in Los Angeles vanwege goed gedrag en haar medische omstandigheden.

  La Hilton was eigenlijk veroordeeld tot 45 dagen brommen. Nadat deze straf al met de helft werd verminderd, blijkt nu dat drie dagen blijkbaar al lang genoeg was. Paris Hilton krijgt de komende 40 dagen wel huisarrest. Ze krijgt een enkelband, zodat ze haar huis niet uit kan. Het is nog niet bekend om welke medische redenen het gaat.  ⚠️ Meld

 13. Er is iemand neergestoken aan de tulpstraat, wat het de 3e steekpartij in 3 dagen maakt. Dit begint, samen met de eerdere steekpartijen eind mei en begin juni toch wel een beetje beangstigend te worden :- Als je leest over de steek/schiet partijen in de randstad en de dode na schoten in deventer ga je toch wel twijfelen..hoe (on)veilig is nederland eigenlijk?


  ⚠️ Meld

 14. Om even terug te komen op het bericht gedateerd op 7 juni, is het niet zo dat Paris Hilton nu weer vast zit?
  =======
  Ja !


  ⚠️ Meld

 15. “Om even voor half twee vanmiddag heeft zich een aanrijding
  voorgedaan op de A28 bij Zwolle. Op de rijbaan richting Assen deed zich een ongeval voor met een vrachtwagen en ee n motorrijder.

  Ter hoogte van Zwolle-Zuid zijn twee van de drie rijstroken afgesloten.”

  Vid.nl


  ⚠️ Meld

 16. vanmiddag rond kwart voor 4 op de zwartewaterallee, het kruispunt waar laatst een topic van was!! Ambulance en politie erbij,, jongetje aangereden.. meer info volgt


  ⚠️ Meld

 17. Zijn er gisteren nog mensen geweest die in de file naar zuid gestaan hebben? Wat een chaos. En dat duurt nog de hele week. 😛
  :'(


  ⚠️ Meld

 18. Een surfer leek in problemen gekomen te zijn aan een afgelegen deel van de Milligerplas. Niet te zien vanaf de Werkerlaan, en de hulpdiensten waren aanvankelijk aan de verkeerde kant van de Milligerplas. Door de bossage en bomen was de plek moeilijk te bereiken.  ⚠️ Meld

 19. Wat is er met http://www.regiozwolle.nl gebeurd? De site is al tijden niet meer te bereiken,

  Hij doet het al wel weer. Ze zijn bezig met nieuwe site.
  Ik maak ook foto’s voor hun en meestal probeert de eigenaar ze er redelijk snel op te krijgen.

  We zijn bijna allen in bezit van pieper dus melding is rijden. Tenzij het een automatisch brandalarm is.

  iom Harry en Pedro maak ik nu ook 112 foto’s voor weblog zwolle.
  En ook zij zijn erg snel. Het bewerken en verkleinen van de foto’s kost meer tijd dan het plaatsen over het algemeen. 😛 ;D


  ⚠️ Meld

 20. regiozwolle.nl:
  Dinsdagavond 19.23 uur werd de brandweer van Zwolle en Hasselt gealarmeerd voor een ongeval op het water. Bij aankomst was een surfer gewond geraakt. Hij is met nek en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


  ⚠️ Meld

 21. Gewoon P2000, en voor de lol. Als er wat in de buurt van Stadshagen is, ga ik altijd even kijken, meestal ben ik er wel voor de hulpdiensten.


  ⚠️ Meld

 22. aaah op die manier.

  ja stadshagen is bij mij ook om de hoek ;D

  Andere fotograaf van regiozwolle woont in zuid dus hij doet merendeel zuid en ik noord. of samen hij film en ik foto’s ;D


  ⚠️ Meld

 23. Senator Yildirim uit Zwolle wil onder voorwaarden zijn zetel in de Eerste Kamer opgeven.

  Hij gaat binnenkort op een persconferentie enkele voorstellen doen om de SP democratischer te maken. Als de partij daar gehoor aan geeft, geeft hij zijn zetel op. Yildirim heeft tijdelijk al zijn werk voor de SP neergelegd vanwege een conflict met het partijbestuur. Hij heeft de zetel in de Eerste Kamer gekregen met voorkeurstemmen van de eigen Statenfractie maar de SP wil niet afwijken van de offici?«le kandidatenlijst.

  Is het vrouwtje alweer aan het werk, of was die ziekmelding nodig om de druk op de SP wat te vergroten?
  De SP kan nu zijn ballen laten zien en hun standpunt niet wijzigen.
  Chantage??  ⚠️ Meld

 24. Wat gaan ze eigenlijk met de Zwarteweg in Zuid doen? Gaan ze die nu ombouwen? Zag dat die afgesloten was van 9 Juli tot 19 Oktober, dat is nogal wat. Zal wel wat meer zijn dan simpel asfalteren.


  ⚠️ Meld

 25. Nee dus :- Dan maar zo:

  Zwarteweg wordt fietsstraat, plan ter inzage

  Deze week heeft het college van B&W het Fietsstratenplan vastgesteld.
  Hierin staat dat de fietsstraat structureel wordt toegepast op belangrijke hoofdfietsroutes. Dat gaat de gemeente nu in uitvoering brengen. De Zwarteweg is ?©?©n van de straten die fietsstraat wordt. Omwonenden kunnen op donderdag 20 oktober 2005 tussen 19.30 en 21.00 uur het nieuwe inrichtingsplan inzien op de Ichtusschool (Zwarteweg 46). Pas na de vorstperiode wordt de Zwarteweg opnieuw ingericht.

  Het wegdek van de Zwarteweg moet in zijn geheel vervangen worden. Dit is voor de gemeente aanleiding geweest om de inrichting van de weg eens nader te bekijken. De Zwarteweg is een deel van de hoofdfietsroute in Zwolle-Zuid, dat betekent dat de weg voor het grootste deel gebruikt wordt door fietsers van en naar het centrum van de stad. Er komen geen drempels en plateaus in de weg, maar er worden wel maatregelen genomen om de snelheid van het autoverkeer te beperken.

  Onder de Zwarteweg liggen veel kabels en leidingen van de nutsbedrijven, zoals Essent en KPN. Momenteel wordt met deze bedrijven overleg gevoerd, om te kijken of eventuele reparatie- en vervangingswerkzaamheden gecombineerd kunnen worden met het werk aan de weg.

  Op donderdag 20 oktober kan men tussen 19.30 en 21.00 uur in de Ichthusschool (Zwarteweg 46) het nieuwe inrichtingsplan bekijken. Er zijn ambtenaren aanwezig om de vragen van bewoners en ge?¯nteresseerden te beantwoorden. Na deze datum ligt het inrichtingsplan tot en met vrijdag 4 november 2005 ter inzage in het informatiecentrum van de gemeente Zwolle (Grote Kerkplein 15).  ⚠️ Meld

 26. Ik heb er wat gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant is dit belangrijk voor deze belangrijke en drukke fietsstraat. Aan de andere kant wordt het aantal doorgaande wegen in de wijk wel beperkt…


  ⚠️ Meld

 27. mag de volgende keer wel babbel maken hoor ;D 😉

  was jij dat met die grijze camera?

  ik stond in een zwarte trui met capusion 😛


  ⚠️ Meld

 28. hahaahahah Merije…Ik denk dat het komt omdat Harry op vakantie is en Pedro zich de benen uit zijn lijf loopt om alles op orde te houden ;D.
  groetjes Marleen


  ⚠️ Meld

 29. Ach ja, vakantie moet kunnen natuurlijk. Nou ja, dan wacht ik geduldig! Hopelijk is Harry naar warmer oorden trouwens…


  ⚠️ Meld

 30. hahaaha Marije, Miss Hotspot, dat klinkt leuk!
  Nee wij zijn nog niet weg! En als Harry toch terugkomt, dan gaan we weer op zoek naar mooie hotspots. Mijn laatste verzameling is reeds gebruikt, op 1tje na, maar die is volgens mij veel te makkelijk.
  Nu hopen dat Harry goed is uitgerust ;D ;D
  Misschien heeft hij wel een bult mooi weer meegenomen….


  ⚠️ Meld

 31. ken er al weer een surfer uit de plas gehaaldt worden by stadshagen :- :- :-
  als je het nie ken moet je niet met wind kracht 3 op de plas gaan 😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 32. jager is ook wakker geworden 5 uur geleden is dus op de plas bij stadshagen een surfer in de problemen ge -weest weet u dat 😀 😀 😀 ;D ;D ;D ;D slaap gaap


  ⚠️ Meld

 33. Mooi duidelijk zo!

  Rest mij als Westenholtenaar nog een vraag: als ik straks daar halverwege op de Voorsterweg met de auto Westenholte in kom, hoe kom ik dan verder de bebouwing in? Moet ik dan weer helemaal naar het begin of eind van W’holte om ‘binnen’ te komen, of komen er meer aansluitingen?


  ⚠️ Meld

 34. ^^ Ik denk dat je pech hebt, en je een rondje moet rijden. Dit past binnen het huidige beleid om het autoverkeer onaantrekkelijk te maken, zoals in Stadshagen ook het geval is.


  ⚠️ Meld

 35. Ik woon direct achter de aansluiting. Er zit alleen nog een groenstrook tussen, dus dat worden nog vele extra meters dan…

  Ach, eigenlijk weet ik niet wat ik liever zou willen. Als er wel een toegang hier voor de deur komt, wordt het hier ook knetterdruk in de straat. Da’s ook niet alles.


  ⚠️ Meld

 36. Wat zijn dat voor afgeplakte verkeersborden langs de Frankhuizerallee? Lijken op 30zone borden, betekend dat dat de hele Frankhuizerallee een 30zone is geworden? :-


  ⚠️ Meld

 37. Hoezo klimmen? Auto+Chris is hoger dan 2,8 meter volgens mij want ‘ligfiets+WFvN’ is al hoger dan 2,8 meter. Chris zal vast geen Donkervoort rijden (tenminste…. de kans is vrij klein) ;D


  ⚠️ Meld

 38. Ik heb maar een klein autoootje, en ik ga maar niet proberen op het dak te staan ;D
  Maargoed, de borden bij begin Frankhuizerallee (rotonde) zouden uitsluitsel moeten geven.


  ⚠️ Meld

 39. Ga in ieder geval niet midden op het dak staan maar boven de zijportieren en dan bij voorkeur op de ‘grens’ tussen het voorste en achterste zijportier (as if you didn’t know). 😉


  ⚠️ Meld

 40. Maquette Hanzeland/Spoorzone..incl Hoogbouw op de kop van Hanzeland (tot 70m toegestaan)…

  Edit: foto

  ==============

  @jaja, graag je foto verkleinen de volgende keer. Nu schaadt het de grootte van de website.


  ⚠️ Meld

 41. Weblog Zwolle kan zondagavond traag zijn.
  De oorzaak is, dat verschillende grote landelijke websites een link hebben geplaatst naar het artikel over de gevaarlijke crimineel die eerder in Apeldoorn een rechercheur neerschoot.


  ⚠️ Meld

 42. @admin. was weinig. bij aankomst was het al uit.
  En hier de melding weghalen is geen doen denk ik 🙂 gezien de auto refresh niet doet.

  Maar heb pager dus was al onderweg toen de melding hier stond ;D


  ⚠️ Meld

 43. Wie is online?
  Nu 47 gasten en 1 admin

  En dat op maandagochtend 09.00 uur. Hij gaat lekker!

  =============

  Zie bericht 29 juli 20.04 uur 😉


  ⚠️ Meld

 44. Hahahaha ja en daar is ie weer…..
  Appels en peren… zoiets was dat toch ook met de CO2-uitstoot? ;D
  Zoals ?©?©n van de reacties al aangaf op die site: “wie zegt dat CO2-uitstoot slecht is dan?” Bomen doen niet anders hoor…Maar dan gaan we het weer over ‘zaterdagnachten’ en zo hebben 😉


  ⚠️ Meld

 45. Grappig rekenwerk. Reken jezelf rijk heet zoiets.
  Wil ik alsnog zeggen: neem de fiets. Dat is energetisch ZEER effici?«nt, nog effici?«nter dan de auto.

  Dus: ga fietsen 😀


  ⚠️ Meld

 46. Ja, maar los daarvan.
  Het menselijk lichaam schijnt vrij ineffici?«nt te zijn (hm…. en ‘wij’ maar streven naar effici?«ntere zonnepanelen, motoren etc….. 😉 )
  Lopen is ook vrij ineffici?«nt:


  ⚠️ Meld

 47. Hm…. vreemd trouwens. Deze grafiek zegt iets tot?¡?¡?¡?¡?¡l anders dan die gast die aangehaald wordt op geenstijl.
  De grafiek zegt dat een auto met 5 personen toch echt heel wat meer kcal per persoon per kilometer vraagt dan een wandelaar (En helemaal als je een enkele persoon in een auto vergelijkt met een fietser!…. zie ik direct dat ik de grafiek nog niet eens goed bekeken had….)


  ⚠️ Meld

 48. Leuk he die wetenschap…kan alles interpreteren zoals de wetenschap het zelf wil. Oooit komen “ze” er wel uit denk ik…;)
  (ik ga overigens niet in discussie over het onderwerp – moest bij het lezen alleen even heel hard gniffelen…)


  ⚠️ Meld

 49. Wetenschap…. daar zeg je wat. Medische wetenschap luister ik ook al niet al te heftig naar. Binnen 3 jaar presteren ze het wel eens om 4x op hetzelfde punt 100% om te slaan van conclusie.

  Weinig wetenschappelijks aan dat hele artikel als je het mij vraagt.


  ⚠️ Meld

 50. Geachte Weblog zwolle,
  Hoe krijg ik jullie logo van mijn bureaublad af ???.Wil ik jullie site bekijken doe ik dat via google.
  Graag bericht mvrgr.Mevr.Meissner
  ___________________________

  Admin:

  U kan het beste even een mail sturen met daarin enkele gegevens wat er precies aan de hand is. Wij begrijpen uw vraag niet helemaal. Info@weblogzwolle.nl


  ⚠️ Meld

Reageer