Zwolle hijst regenboogvlag voor Coming Out Dag

Zwolle – Zwolle hijst met 36 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag op Coming Out Dag, 11 oktober 2012. Na het startsein door OCW om 8 uur gaan de vlaggen één voor één ten top. In Zwolle wordt de vlag om 11.30 uur gehesen door wethouder Nelleke Vedelaar, volleyballer Ramon Martinez van Landstede Volleybal Topsport en Ton Roelofs van COC Zwolle. De vlag wordt gehesen voor het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15.

De estafette is live, virtueel te volgen op twitter, met de hashtag #regenboogvlag2012. Naast de regenboogvlag bij het stadhuis, hijst de gemeente ook een regenboogvlag bij het stadskantoor. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.


Boegbeeld
Gemeente Zwolle haakt met het hijsen van de regenboogvlag aan bij de actie van COC Zwolle. Voor het COC is Ramon Martinez een boegbeeld voor het thema van dit jaar. Ton Roelofs van COC Zwolle overhandigt Ramon en Edwin van de Broeke, directeur van Landstede Sportcentrum de poster “Uit de kast, dat sport veel beter” . Met het hijsen van de vlag en het in ontvangst nemen van de poster, laat Landstede Volleybal Topsport zien dat de organisatie achter het thema staat en dat iedereen bij Volleybal Topsport zichzelf moet kunnen zijn.

Coming Out Dag
Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Mensen, bedrijven en maatschappelijk instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Meer informatie op www.coczwolle.nl of http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/homo-emancipatie )

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Pfff wat een poejaa over gay dit dat comming out dit dat:s vindt het een beetje achterlijk..dr is toch ook geen hetero comming out day..of uhm ik zit in de schulden comming out day..overdreven dit allemaal. leven en laten leven..ieder zn comming out van wat dan ook..op zijn manier en tijd.


  ⚠️ Meld

 2. LHTB’s?
  Alleen die?
  Waarom niet ook de sadomasochisten, pedofielen, fetisjisten, etc. etc. uit de kast laten komen?
  Die kunnen er ook niets aan doen dat ze zo zijn geboren.
  Deze mensen moet je dan toch ook accepteren zoals ze zijn en moeten dan toch ook volledig normaal gevonden worden?


  ⚠️ Meld

 3. Ingrid, hoezo? Ben je dan ineens niet normaal als je een partner verlangt die niet vrijwillig is?
  Je bent toch zo geboren, dus dan is het natuurlijk.
  Iedereen heeft recht om geaccepteerd te worden zoals hij is, iedereen moet me normaal vinden omdat ik zo ben geboren. Als je het daar niet mee eens bent kan ik je aangeven bij het meldpunt discriminatie!


  ⚠️ Meld

 4. @janjaap,

  Als je het daar niet mee eens bent kan ik je aangeven bij het meldpunt discriminatie!

  Je laat me echt schrikken Jan-Jaap, wat zullen ze het druk hebben bij het meldpunt discriminatie, omdat mensen het wel eens niet met elkaar eens zijn.:o


  ⚠️ Meld

 • De homo’s mogen voor de klas om integratie te bevorderen, vindt je het ook niet meer dan redelijk als pedofielen voor de klas mogen om hun verhaal te doen zodat de maatschappij wordt veranderd en zij geaccepteerd worden als normaal?


  ⚠️ Meld

 • Zeg je nu dat pedofielen maatschappelijk geaccepteerd moeten worden en aan kinderen les moeten geven over het pedofiel zijn? Nee toch?


  ⚠️ Meld

 • @janjaap, ik denk dat pedofielen een andere manier “moeten”zoeken om hun verhaal te doen. Zij “vallen”op kinderen. Lijkt mij niet de aangewezen plek om hun verhaal te doen. En te zorgen van acceptatie. Ik denk dat deze groep, omdat hun gevoel ten koste gaat van kinderen, moeilijk of niet geaccepteerd zal worden. Ook door mij.


  ⚠️ Meld

 • Pedofielen vinden niet dat hun gevoel ten koste gaat van kinderen. Het is een natuurlijk, aangeboren gevoel, dat mag je niet abnormaal vinden.

  @sap: ze hebben toch dezelfde rechten als homo’s?


  ⚠️ Meld

 • Kinderen moeten niet geconfronteerd worden met volwassen pedofiele gevoelens. Dat is niet gelijkwaardig!! En waag het niet dit tegen te spreken >:(


  ⚠️ Meld

 • Wat mij betreft is het vrij simpel. Homosexualiteit is bij de wet niet verboden, pedosexualiteit wel (gelukkig).

  Van mij mag je pedofiel zijn (kan je vast, net als homosexualiteit niks aan doen). Wat je vervolgens met je geaardheid doet, dat is meer van belang. Pedosexualiteit is bij de wet verboden.
  Kom gerust uit de kast maar respecteer de wet en blijf van kindertjes af. Zoek een goede psychiater die je hopelijk kan helpen aan andere, legale manieren om ‘aan je trekken’ te komen.


  ⚠️ Meld

 • @wfvn …zo is de strijd voor gelijke behandeling van homo’s ook begonnen. Iedereen inclusief de wet was van mening dat het pervers was. Nu mogen ze voor de klas staan.
  Maak dus je borst maar nat voor de volgende golf normbevrijding!


  ⚠️ Meld

 • Om oplopen van verdere emoties te voorkomen: ik ben geen pedofiel…
  Alleen een paar posts gedaan om wat na te laten denken.
  😉


  ⚠️ Meld

 • Dat was al wel duidelijk maar geen reden om niet serieus te reageren; je zou het als troll kunnen beschouwen maar ik meende toch wat meer te zien en dat klopt dus wel.

  Maar we gaan verder.

  Golf normbevrijding? Ik denk niet dat de pedofiele wereld zomaar rechten gaan krigjen voor pedofilie. Daarvoor zullen eerst nog heel wat meer dingen moeten gebeuren zoals kinderen die auto mogen rijden, alcohol mogen drinken, stemrecht krijgen en heel wat meer. Zolang dat niet het geval is, zie ik pedosexualiteit niet gelegaliseerd worden. Maar die andere zaken ook niet.

  Kinderen zijn een kwetsbare groep die bescherming verdienen en dat zal waarschijnlijk zo blijven ook.


  ⚠️ Meld

 • Wanneer pedofilie zich in de praktijk manifesteert, heeft het blijvend letsel tot gevolg bij de slachtoffertjes. Ze zijn voor hun leven getekend. De grondwet zal nooit en te nimmer toestaan om je medemens (als dan niet blijvend) letsel toe te dienen. Gelukkig.


  ⚠️ Meld

 • @WFvN, ben het met je eens. Welke gevoelens je ook hebt. Je blijft van kinderen af. Welke geaardheid er ook aan ten grondslag ligt.


  ⚠️ Meld

 • Het is dus blijkbaar geen vanzelfsprekend recht dat het normaal gevonden moet worden met welke gevoelens je bent geboren.

  Vanaf welke leeftijd zou je een pedofiel voor de klas toestaan?
  De mensen van 100 jaar geleden hadden zich de situatie van vandaag niet kunnen voorstellen.
  Wij zijn degenen die de wereld van morgen vorm geven door voor onze mening te vechten en uit te komen.
  Als dat allerlei vreemde verlangens zijn, berg je dan maar!


  ⚠️ Meld

 • @Janjaap, met welke gevoelens je wordt geboren kan niemand wat aan doen. Wat je er mee doet daar heb je wel invloed op.
  Ik wil het dan meer over jongeren hebben, dus vanaf een jaar of 21.
  Maar blijf dit nog steeds mee een taak van ouders vinden, om hun kinderen te vertellen, dat er mensen zijn met verschillende geaardheid.  ⚠️ Meld

 • @ingrid: taak van de ouders om kinderen voor te lichten ben ik het mee eens, maar dat geldt net zo goed voor homoseksualiteit. En daar wordt een onderscheid gemaakt.

 • @Janjaap, ik vind dat je mijn woorden verdraaid. Hoezo geeft een homoseksueel mij aan om die uitspraak.
  Het geld toch voor een ieder, wat je met “iets doet daar heb je zelf invloed op. ?n daarbij denk ik niet alleen aan geaardheid. Maar aan je hele leven.

  Maar blijf dit nog steeds mee een taak van ouders vinden, om hun kinderen te vertellen, dat er mensen zijn met verschillende geaardheid.

  Waarom hamer je toch steeds op het feit dat dit ook voor homoseksuelen geld.
  Heb ik ergens gezegd dan dat ik dit niet vind.


  ⚠️ Meld

 • Reacties zijn gesloten.