Leerlingen Ambelt krijgen kansen bij Talentstad

Zwolle – De Ambelt, School voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en TalentStad, de vmbo bovenbouw locatie van het Meander College, Carolus
Clusius College, Agnieten College en Thomas a Kempis College, slaan dit schooljaar de handen ineen. Zij bieden vmbo-leerlingen van de Ambelt met bijvoorbeeld Autisme of ADHD een kans op een regulier diploma of certificaat van TalentStad. Beide organisaties werken al enige tijd samen en willen die samenwerking verder uitbreiden.

Vrijdag 12 oktober 2012 wordt bij TalentStad aan de Blaloweg, de samenwerking officieel bekrachtigd door de ondertekening van het contract door directeur Ton Heimerikx van de Ambelt in Zwolle en directeur Jan Kroon van TalentStad. Derde en vierdejaars vmbo-leerlingen van de basis en kader praktijkopleidingen volgen hun lessen bij TalentStad op school maar staan ingeschreven bij de Ambelt. Hier worden ze tot aan de herfstvakantie begeleid door een docent van de Ambelt en na de herfstvakantie door een Ambulante Begeleider van de Ambelt. De leerlingen dienen zich verder te houden aan de schoolregels van TalentStad. Talentstad draagt daarbij de zorg voor het bijbrengen van de vakspecifieke kennis die nodig is voor het behalen van het diploma. Het afgelopen jaar maakten 16 leerlingen op deze manier de overstap van het speciaal naar het regulier onderwijs.

De samenwerking sluit aan bij de missie van de Ambelt: leerlingen dié competenties meegeven, die hen in staat stellen als volwaardige deelnemers zo zelfstandig mogelijk aan het maatschappelijk handelen deel te nemen. Die zelfstandigheid komt ook terug in het de onderwijsvisie van TalentStad. Het zelfstandig kunnen leren het samen met en door anderen én het vakkundig en vaardig leren staan daarin centraal.
|
Extra kansen

De grote opbrengst van de samenwerking zit hem volgens Jan Kroon in de extra kansen die leerlingen uit het speciaal onderwijs hiermee krijgen. ‘Ze kunnen makkelijker in het reguliere voorgezet onderwijs instromen’. Heimerikx: ‘Ik ben ontzettend blij dat TalentStad onze leerlingen een kans biedt. Het is goed om te zien dat er meer scholen zijn die net als de Ambelt speciale leerlingen als gewoon beschouwen’.

TalentStad
TalentStad is de vmbo bovenbouw locatie van het Meander College, Carolus
Clusius College, Agnieten College en Thomas a Kempis College in Zwolle. TalentStad is modern en vernieuwend en bereidt leerlingen goed voor op hun toekomst. Communicatieve vaardigheden, zelfdiscipline en praktijkleren staan centraal. Op TalentStad krijgen leerlingen gelegenheid om zich volop te oriënteren en hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Meer info: www.talentstad.nl

De Ambelt is een school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs met ruim 2450 leerlingen en 850 medewerkers met locaties in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet, Kampen, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. De Ambelt biedt in deze regio tevens ambulante begeleiding aan leerlingen in het regulier onderwijs. De Ambelt Academie verzorgt nascholing en de Ambelt Diagnostiek voert psychodiagnostisch onderzoek uit. Meer info: www.ambelt.nl

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Derde en vierdejaars vmbo-leerlingen van de basis en kader praktijkopleidingen volgen hun lessen bij TalentStad op school maar staan ingeschreven bij de Ambelt.

  Wat een vooruitgang, heeft enige jaren geduurd, wist dat ze 6 jaar terug hier al mee bezig waren.
  Maar waarom, niet gelijk vanaf klas 1 naar talentstad?
  En waarom alleen basis en kader?

  Maar verder niets dan lof. Scheeld jongeren en ouders een boel geleur. Wat heel vernederend voelt voor met name de jongere.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.