Dag van de Duurzaamheid Zwolle

Zwolle – Woensdag stond Doepark Nooterhof in het teken van de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Er waren tal van activiteiten. Een team van Upgraders stond klaar om een traditionele mobiele snackbar in een geheel nieuw jasje te steken. Pimp your snackmobiel zorgde voor een aanzet waarmee de snackmobiel sterk staat voor de toekomst. Om dit programma een boost te geven konden Zwollenaren deze middag een snack proberen.

10-10-2012_dag_van_de_duurzaamheid-nooterhof_01.jpg

DORZ (Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle) was ook aanwezig. DORZ is een onafhankelijke stichting voor en door ondernemers in de regio Zwolle. DORZ had in samenwerking met onder andere de gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel een interessant programma samengesteld. Ondernemers kregen de kans om kennis te maken met een aantal aspecten van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. De middag werd geopend door Gerard Bosman, voorzitter DORZ en wethouder René de Heer. Vervolgens werden er diverse voorlichtingen gegeven en kreeg men de kans tijdens tafelsessies te discussiëren over actuele thema’s.

10-10-2012_dag_van_de_duurzaamheid-nooterhof_05.jpg

10-10-2012_dag_van_de_duurzaamheid-nooterhof_02.jpg

10-10-2012_dag_van_de_duurzaamheid-nooterhof_03.jpg

Via Lees verder voor meer nieuws en foto’s…

Stichting HelpTeamWork liet zien hoe jeany’s gemaakt worden. Jeany’s zijn denim shoecovers, overtrekschoentjes gemaakt van oude spijkerbroeken en kunnen worden gebruikt in bijv. zwembaden, sporthallen, scholen, kinderopvang e.d.

Duurzame gedragsverandering op de werkvloer
De minor Social Green presenteerde zichzelf op de Nooterhof tijdens de MVO loont! Zij gaven inzicht in de minor en de kansen die dit biedt voor een organisatie.

Kennissessie lokale duurzame energie initiatieven
Woensdagavond organiseerde Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met AT Osborne en de gemeente Zwolle een kennissessie voor Lokale Duurzame Energie Initiatieven. Op het programma stond onder andere een presentatie van Michael Boddeke, directeur van het lokale duurzame energiecoöperatie duurzame energie Apeldoorn (de-A). Kijk voor meer info en registratie (verplicht) op de volgende webpagina: http://shortly.nl/xa.

10-10-2012_dag_van_de_duurzaamheid-nooterhof_04.jpg

Zwols team 2015
Zwols Team 2015 is een groep mensen die zich wil inzetten voor het behalen van de millenniumdoelen in Zwolle. Voelt u zich wereldburger, wilt u meer weten over het Team 2015 of wilt u weten hoe u uw millen¬nium initiatief kunt realiseren? Die vragen konden door Zwols Team 2015 worden beantwoord.

Duurzame dates
Loopt u rond met een duurzaam initiatief en/of idee, en kunt u daarbij hulp gebruiken? Natuur en Milieu Overijssel en GreenWish organiseerden Duurzame Dates.

Duurzame TV
Gedurende de dag kwam Duurzaam24TV naar de Nooterhof om opnames maken.
Onder de naam ‘Overijssel Duurzame Wereld’ is Landstede, samen met andere partners, onlangs een structurele samenwerking aangegaan met Duurzaam24TV.

Artikel delen: