‘Met een longziekte sta je niet alleen’

Zwolle – Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige, maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Dat kan bij Longpunt Zwolle, de maandelijkse ontmoeting die het Astma Fonds organiseert voor longpatiënten.

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Patiënten, familie, vrienden, zorgverleners en belangstellenden zijn  eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Elke maand vindt een ontmoeting plaats bij Longpunt Zwolle, georganiseerd door het Astma Fonds. Op donderdag 25 oktober zal dhr. Greving van Apotheek de Sassenpoort vertellen over het gebruik van longmedicijnen bij verschillende longaandoeningen en kunt u uw vragen stellen aan de apotheker.

Lokale samenwerking
Vrijwilligers van het Astma Fonds werken lokaal samenwerken met patiënten en zorgverleners.
In Zwolle wordt samengewerkt met Icare, Isala klinieken, en IJsselheem.Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.
Van harte welkomIedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via longpuntzwolle@astmafonds.nl of tel. (06) 51006815. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.In het seizoen 2012-2013 is Longpunt elke vierde dinsdag van de maand:, 25 okt, 22 nov, 24 jan, 28 febr. 28 maart, 25 april, 23 mei. Locatie: Nieuwe Haven, Burg Vos de Waelstraat 1 te Zwolle

Artikel delen: