Zonnebloem Holtenbroek dagje naar Burgers’ ZOO

Zwolle – Afgelopen maandag kregen de gasten van de Zonnebloem Holtenbroek een dagje uit aangeboden door de ANWB. Burgers’ ZOO maakte het mede mogelijk en het hoofdkantoor van de Zonnebloem in Breda zorgde voor het vervoer.

Het vertrek kwam een beetje moeilijk op gang omdat een verkeerde bus was gestuurd voor de rolstoelgasten. Dat was op zich verdrietig omdat sommige rolstoelgasten hierdoor in huilen uitbarstten. Juist deze gasten kunnen door hun handicap niet vaak mee. Een klein uurtje later dan de bedoeling was werd er vertrokken en de stemming kwam er daarna snel in, mede door het mooie weer. Dan de grandiose ontvangst door een heleboel ANWB-vrijwilligers, die met een goed gevulde rugzak, een keykoord en een rij rolstoelen de Zonnebloemgasten op stonden te wachten. Er was voor elke gast een ANWB-vrijwilliger die de hele dag aan hun gast gekoppeld bleef. In het restaurant werd getrakteerd op een heerlijk kopje koffie en een enorme cupcake. Na wat korte toespraakjes door verschillende mensen (ANWB, ZOO) werd de dierentuin opgezocht.
Voor de lunch was er keus uit 4 verschillende soepen, heerlijk vers gekookt en niks uit blik en ambachtelijk bereid en zaten er 2 vers belegde broodjes, fruit, 2 flesjes drinken, snoep, een consumptiebon, een speurtocht en een plattegrond in elke rugzak.

Rond kwart over drie werden de gasten weer terugverwacht in het restaurant waar de consumtiebon ingewisseld kon worden voor een drankje naar keuze. Wat korte toespraakjes om iedereen te bedanken en netjes werden de groepen afgeroepen om, begeleid door de vrijwilligers, naar de bussen te gaan. De begeleiders zwaaiden de gasten uit tot ze uit zicht waren. De gasten van de Zonnebloem waren blij en tevreden, er werd niet geklaagd, en ze waren behoorlijk moe.

Een gast was die dag niet lekker geworden maar ze is heel goed opgevangen door de aanwezige EHBO-ers. Die namen geen enkel risico en hebben de ambulance gebeld. Nadat de zieke gast was onderzocht werd besloten dat ze naar huis gebracht zou worden. Met één van de Zonnebloemvrijwilligers is de zieke gast met een taxibusje naar Zwolle gebracht. (Deze gast is inmiddels weer hersteld)

Een hele mooie dag en met diep, diep respect voor al die vrijwilligers, met name van de ANWB, die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Zonnebloem Holtenbroek

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.