Ondernemers stemmen over opheffen ondernemersfonds

Zwolle – Op verzoek van een aantal ondernemers in de Assendorperstraat en Groot-Wezenland wordt er een nieuwe stemming gehouden ten aanzien van het ondernemersfonds.

De landelijke wet zegt namelijk dat op verzoek van tenminste eenvijfde van de bijdragenplichtigen, de gemeente verplicht is om iedereen in de gelegenheid te stellen zich schriftelijk voor of tegen de intrekking van de verordening (die het ondernemersfonds mogelijk maakt) uit te spreken. De nieuwe stemming gaat over de vraag of de stemgerechtigden het eens zijn met de intrekking en daarmee het stoppen van het ondernemersfonds.

Hierbij gelden de volgende vereisten/criteria:

a) minimaal de helft van de stemgerechtigden moet een stem uitbrengen

|b) van het aantal stemmers moet tenminste de helft voor intrekking uitspreken

c) de som van de woz-waarden van stemmers die zich voor de intrekking uitspreken moet groter zijn dan de som van wozwaarden van de stemmers die tegen de intrekking uitspreken

De stembiljetten hiervoor zijn reeds verstuurd naar de ondernemers. Bent u ondernemer in het betrokken gebied en hebt u desondanks nog geen stembiljet ontvangen of wilt u meer informatie, dan kunt contact opnemen met Rob van Oosterhout via Telefoon: (038) 498 20 47 of per e-mail: ral.van.oosterhout@zwolle.nl.

Het ingevulde stembiljet moet uiterlijk woensdag 17 oktober 2012 bij de gemeente Zwolle binnen zijn.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. BIZ is een soort samenwerkingsclub van ondernemers binnen een vastgesteld gebied. Binnen dat gebied wordt eerst gestemd of BIZ moet worden ingevoerd. Blijkt dat na de stemming, dan is iedere ondernemer in dat gebied verplicht om via de WOZ-waarde centjes af te dragen (ook al heb je tegen gestemd). De gemeente int dus de centjes en sluist dat volledig door naar de nieuwe BIZclub. Die kan daarmee haar beleid ondersteunen, zich bestuurlijk organiseren, verantwoord contact met de gemeente onderhouden, en leuke dingen (helpen) organiseren, zoals een braderie, sinterklaasintocht, feestverlichting etc. Alle ondernemers betalen dus mee, en kunnen meebepalen wat er moet gebeuren. So far, so good.

  Maar… een paar (principiële) tegenstemmers hebben nu ontdekt dat de BIZ-wet de mogelijkheid biedt om een tegenstemming aan te vragen. En dat speelt momenteel.

  uitslag: alleen maar ellende!

  of de BIZ wordt gehandhaafd met een aantal notoire tegenwerkers, want in principe “tegen”, (ook al is er twee keer een meerderheid “voor”)
  of de BIZ legt het loodje, en is er geen organisatie meer. Zeg maar dag met je handje naar de winkelstraat.

  Ik hoop dat de BIZ blijft, en dat iedereen die “voor” heeft gestemd, zich ook daadwerkelijk aanmeldt om actief deel te nemen. Het is volgens mij de enigste kans om als winkelgebied te overleven in deze tijden, en een ongewisse toekomst.


  ⚠️ Meld

 2. @Drama, samenwerking lijkt mij inderdaad erg belangrijk voor winkeliers, in deze economisch barre tijden. Maar “samenwerken”met collega winkeliers, die wel verplicht worden om een geldelijke bijdrage te leveren door het aannemen door de BIZ, lijkt me ook de doodsteek.

  Dan maar hopen dat wanneer na de stemming blijkt, dat de BIZ door gaat, dat het niet echt tegenstanders gaan worden.


  ⚠️ Meld

 3. Iedere totalitaire staat heeft een volks comité waaraan je ook verplicht moet meedoen wat zal leiden tot verschraling van initiatieven en zelf genoegzaamheid van de bestuurders.
  De meest gastvrije steden van Nederland Den Bosch (1) en Breda (2) hebben net als Zwolle-Centrum (7) geen ondernemersfonds.
  In Assendorp hebben ze in tegenstelling van wat de wet voorschrijft enkele beroepsgroepen vrijgesteld van verplichte betaling (vriendjespolitiek). Alle panden m.u.v. woningen moeten betalen.
  Als buitenstaander vind ik de Assendorperstraat al jaren een van de bloeiendste straten van Zwolle.
  Ondernemers die denken niet meer de kost te kunnen verdienen moeten allereerst bij hen zelf te rade gaan en niet verwachten dat een ander hun zorgen oplost.  ⚠️ Meld

 4. ook hier in dordrecht deze onzin,
  je wordt gedwongen te betalen en het levert geen ruk op.
  als het gaat om een industrie terrein zijn er geen voordelen.
  de argumenten van de biz blijken gebakken lucht.
  ik zou graag naar een biz vrije zone verkassen maar dat kost ook nogal wat.
  nu al een jaar dik betalen voor die bullshit en het enige waar meneer de parkmanager mee komt is een mailtje over lichtgetinte types die op een ANDER industrieterrein iets uitgevreten hebben.
  verder totaal GEEN teken van leven van deze parkmaffia organisatie bah bah
  maar liefst + 45 % heeft niet eens gestemd !!! maar krijgt wel de rekening !!
  de stemregelementen zorgen er dus voor dat je bijna altijd de klos bent !!
  mede dankzij bouwwerkzaamheden van post nl en ziggo en aanpak n3 en a16 en vele anderen is er voorlopig ook geen sprake van schoon en heel en veilig is een taak van onze politie !
  STOP de BIZ uitbraak !!!
  p.s. onthoud dat je er ook HEEL moeilijk weer vanaf komt !!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.