Kanker en werk; werkt dat?

Zwolle – In 2015 zullen in een bedrijf met 200 medewerkers structureel 2 tot 4 medewerkers kanker hebben of hebben gehad. Dat is een schrikbarend aantal. Het is ook een aantal dat duidelijk maakt dat werkgevers hoe dan ook te maken zullen krijgen met medewerkers met kanker. Die medewerkers krijgen bovendien steeds jonger kanker en overleven steeds vaker.|

Eén van de vragen die daarna opdoemt voor een medewerker is: ‘Wat kan ik en wat wil ik met betrekking tot werk?’ Voor die medewerker is steeds meer ondersteuning voorhanden. Voor werkgevers zijn er tot op heden veel minder mogelijkheden waar zij met vragen heen kunnen rond het thema Kanker en Werk. Om die reden organiseren Kennispoort Regio Zwolle*, Isala Klinieken, Kamer van Koophandel, Windesheim, CIR en Nazorgcentrum IntermeZZo voor werkgevers de bijeenkomst: ‘Kanker en werk; werkt dat? – Handvatten voor werkgevers’.

Medewerkers met kanker: hoe ga ik daar als leidinggevende (of collega) mee om? Wat mag ik wel en niet vragen aan mijn medewerker? Hoe stimuleer ik een professionele houding bij alle partijen? Wat is hierover wettelijk wel en niet geregeld?

Veel vragen waarmee werkgevers worden geconfronteerd wanneer één van hun medewerkers de diagnose kanker krijgt. Er is al veel bereikt, want bij veel mensen met kanker slaat de therapie aan. Het is inmiddels ook duidelijk dat in veel gevallen met werken het genezingsproces bevordert en verlicht.

Zorgzaam of zakelijk?

Als werkgever wil je er zijn voor je medewerker, met respect voor de gevoelens van de collega. Maar… het werk gaat door en dus spelen vragen over adequate vervanging tot de soms lastige invulling van terugkeer naar werk een rol. In veel gevallen is de organisatie risicodrager, waarbij tijd en financiële ruimte aan de orde zijn.

Tijdens de bijeenkomst ‘Kanker en werk; werkt dat?’ krijgt u antwoord op uw vragen en praktische handvatten. De bijeenkomst wordt gehouden bij Windesheim en vindt plaats op 6 november vanaf 19.15 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website: http://www.kennispoortregiozwolle.nl/agenda/78/kanker-en-werk-werkt-dat–handvatten-voor-werkgevers of stuur een mail aan kennispoort@kvk.nl

Artikel delen: